PDA

View Full Version : SA:MP Checklist and Common Errors


xClumx
21/08/2008, 06:08 PM
I've made this topic as a lot of posts here are about the same thing.

San Andreas:

1. If you have an illegal copy of San Andreas (torrents or whatever) do not expect help, these *ripped* versions of San Andreas are usually altered in some way and there is no way of telling what the problem is, plus they aren't wanted around here.
2. If you are using cracks for your copy of San Andreas, again, don't expect help, the game is designed to run with a normal copy of San Andreas v1.0.
3. The Direct2Drive and Steam versions of the game cannot be downgraded, your best bet is to NOT buy the game from there.
4. If you have version 2.0 of the game (EU/US) you can use the Downgrader Patch (http://grandtheftauto.filefront.com/file/GTA_SA_Downgrader_Patch;74661cd) to set your game version to 1.0. The German version cannot be downgraded.
5. Delete the gta_sa.set file located in My Documents, San Andreas User Files.

SA:MP

1. Make sure you have the latest version of the game (currently version 0.2.2 R3), this can be found at http://sa-mp.com/download.php
2. Make sure you have the correct San Andreas directory set in your SA:MP client, this can be found by opening the client, clicking on *Tools*, *Settings* and under San Andreas Installation Location make sure you are in youur correct directory. If you aren't then click the small folder icon and browse to the correct directory.

Firewalls/Antivirus

1. Make sure gta_sa.exe and samp.exe are allowed through any firewalls or antivirus software you have.


Common Problems

Exception At Address: 0x0080E5C7

Registers:
EAX: 0x00000440 EBX: 0x00000018 ECX: 0x00C4D984 EDX: 0x00000010
ESI: 0x00000000 EDI: 0x00000010 EBP: 0x00C4B958 ESP: 0x0022FCAC
EFLAGS: 0x00010206

Stack:
+0000: 0x00000000 0x0159F3E8 0x00000001 0x00000000
+0010: 0x00000008 0x00000010 0x00C4D958 0x00000018
+0020: 0x00000438 0x00000004 0x00000001 0x00805769
+0030: 0x015A0B6C 0x00C9BC50 0x0000000B 0x0158657C
+0040: 0x007EF657 0x0159F3E8 0x0158657C 0x00000000
+0050: 0x00000006 0x00000006 0x006EF897 0x006EF8B1
+0060: 0x00000003 0x00C4B958 0x00000018 0x0000001A
+0070: 0x00000001 0x77097C90 0x00000000 0x01010000
+0080: 0x3F800000 0x3F800000 0x00000000 0x3F75C28F
+0090: 0x00000006 0x0000000B 0x0537B3C0 0x452BE000
+00A0: 0x00000003 0x0000001A 0x00000000 0x0059E6D7
+00B0: 0x0000000E 0x00000000 0x0000000B 0x00000006
+00C0: 0x0000000A 0x00000005 0x007FE8E7 0x00000001
+00D0: 0x0000001A 0x00000000 0x0053E009 0x00000014
+00E0: 0x00000001 0x00000000 0x0053EAA6 0x015959C8
+00F0: 0x0053EAC4 0x44200000 0x43C80000 0x0053ECC2
+0100: 0x00000001 0x00619B71 0x0000001A 0x00000001
+0110: 0x00000001 0x0000000A 0x00748DA0 0x0000001A
+0120: 0x00000001 0x767ABB4D 0x00000000 0x0022FF88
+0130: 0x7FFD7000 0x01828CBE 0x420555E8 0x04D50410

SCM Op: 0x6BD, L: 0, Dump:
+0000: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
+0010: 00 00 00 00 21 90 0A 4A 00 00 00 00 00 00 00 00
+0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
+0030: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
+0040: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
+0050: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
+0060: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
+0070: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
+0080: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
+0090: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
+00A0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
+00B0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
+00C0: 00 00 00 00 00 01 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
+00D0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

Game Version: US 1.0

State Information: L: 0 N: 16
P0 (8,0) P1 (1,0) P2 (5,0) P3 (1,0)
P4 (2,11) P5 (2,436) P7 (1,0)
P8 (8,0) P9 (8,0) P10 (2,125) P11 (2,321)
P13 (4,71) P14 (4,70) P15 (2,335)
P16 (2,363)

An error report such as above when you try to spawn.

This seems to be a common error with Windows Vista, to solve this do the following before you spawn.

Press Escape
Click Options
Display Setup
Advanced
Now turn the Frame Limiter off then on, or on then off. This should now allow you to spawn.

If the above method doesn't work, try the following.

Press Escape
Click Options
Display Setup
Advanced
Now change your Resolution from 32bit to 16bit (For example, your resolution is 1024x768x32, change to 1024x768x16). This should allow you to spawn. After you have spawned you can set your resolution back.

Lost connection to the server...Gamemode Restarting/Connecting to server...Server didn't respond...retrying

If this happens on every server you try to connect to then it's most likely a firewall problem. As stated above make sure
samp.exe and gta_sa.exe are allowed through any antivirus/firewalls you have. If you still get the same problem then try temporarily
disabling your firewall and antivirus to see if this resolves the problem. If this does solve the problem then search on
Google (http://www.google.com) to see if there is a certain method of allowing applications through your firewall/antivirus.

Connection Rejected/Bad Nickname!

Make sure you are using a valid nickname, it must be between 3 and 16 characters and can only include (letters, numbers, *_*, []).
If this happens on only certain servers you join and you are sure your name is correct then contact the server owner to see if they
are having problems with the server.

When i try to connect to a server it loads up Single Player, why?

Downgrade your game as stated above.

Sometimes after i minimize a game my mouse/touchpad doesn't work!

Simple, either press Esc in game and click Resume, or minimize your game again and re-open.

My car radio doesn't work after i minimize the game!

Get out the car and get back in!

I ran debug and can't find the savedpositions.txt file (Vista)

Make sure you run debug as Administrator (right click, run as Administrator)

When i try to install SA:MP the next button is greyed out.

If you have installed San Andreas in a different directory to C:\Program Files\Rockstar Games\GTA San andreas then change it by
browsing to the proper directory. If you have the Steam version of San Andreas or the Direct2Drive version, you won't be able to
install.


Reference

Applying the downgrade patch (http://forum.sa-mp.com/index.php?topic=63764.0)
SA:MP and Vista (http://forum.sa-mp.com/index.php?topic=12424.0)
SA:MP and Mods (http://forum.sa-mp.com/index.php?topic=63522.0)
Kapersky Antivirus (http://forum.sa-mp.com/index.php?topic=48334.0)

(If you can think of more, post here and they will be added)

Iron
06/03/2009, 05:48 AM
I am getting the no server in server list. And server didn't reply issues. I have turned off windows firewall. And I still have the issue.

Zoopaman
06/03/2009, 03:22 PM
Router maybe? Btw this should've gone on a new thread :)