PDA

View Full Version : GTA:SA Lagging


rafay
15/06/2009, 09:26 PM
Hello guys, since I've got my new computer, I can't play GTA:SA...
Here are the specs:

Intel Pentium 4 3.07GHz
2.00 GB RAM
nVidia 9400 GT

..and I lag like shit? Even at low settings? Even lowering from the nVidia CP? 11FPS? I used to play SA with my P3 800GHz and Nvidia MX series card about 2 years ago without any lag at all..

BP13
15/06/2009, 09:35 PM
Hello guys, since I've got my new computer, I can't play GTA:SA...
Here are the specs:

Intel Pentium 4 3.07GHz
2.00 GB RAM
nVidia 9400 GT

..and I lag like shit? Even at low settings? Even lowering from the nVidia CP? 11FPS? I used to play SA with my P3 800GHz and Nvidia MX series card about 2 years ago without any lag at all..



I think you mean MHZ

and btw this computer im on has 800MHZ P3 and ..and I lag like shit?

I have like 10 FPS (Fast for this) in some area of SA I have 0FPS

rafay
15/06/2009, 09:55 PM
BP13 ]

Hello guys, since I've got my new computer, I can't play GTA:SA...
Here are the specs:

Intel Pentium 4 3.07GHz
2.00 GB RAM
nVidia 9400 GT

..and I lag like shit? Even at low settings? Even lowering from the nVidia CP? 11FPS? I used to play SA with my P3 800GHz and Nvidia MX series card about 2 years ago without any lag at all..



I think you mean MHZ

and btw this computer im on has 800MHZ P3 and ..and I lag like shit?

I have like 10 FPS (Fast for this) in some area of SA I have 0FPS


Laggy play?

Sew_Sumi
15/06/2009, 11:59 PM
Have you turned off the Frame Limiter in your graphics?

and those settings in there (If you haven't) need tweaking...

Franjdea
16/06/2009, 07:24 AM
You lag?

I have a epic failure of a pc and I don't.

3.33ghz single processor
512mb ram
NVIDIA GeForce FX 5500 card

you probably have a wierd setting on, but apart from that I don't know.

rafay
16/06/2009, 09:07 AM
Franjdea ]
You lag?

I have a epic failure of a pc and I don't.

3.33ghz single processor
512mb ram
NVIDIA GeForce FX 5500 card

you probably have a wierd setting on, but apart from that I don't know.

Yeah, I think my settings are incorrect...

Burridge
16/06/2009, 09:23 AM
Hello guys, since I've got my new computer, I can't play GTA:SA...
Here are the specs:

Intel Pentium 4 3.07GHz
2.00 GB RAM
nVidia 9400 GT

..and I lag like shit? Even at low settings? Even lowering from the nVidia CP? 11FPS? I used to play SA with my P3 800GHz and Nvidia MX series card about 2 years ago without any lag at all..


My computer is the same as yours exept the "Intel Pentium 4 3.07GHz" your owns mine x2 ^^

Check your system settings ect, might be the problem.

Or again it could be bad internet?

rafay
16/06/2009, 09:55 AM
I fixed my problem by adding a portable fan next to graphic card and now I can play games at high settings O_o? wtf? The temperature before 65C, now is 53C.

[KMA]DlennartD
16/06/2009, 12:22 PM
download game booster and play on low quality Rafay. ;)

Klutty
16/06/2009, 12:25 PM
Franjdea ]
You lag?

I have a epic failure of a pc and I don't.

3.33ghz single processor
512mb ram
NVIDIA GeForce FX 5500 card

you probably have a wierd setting on, but apart from that I don't know.


I have a more failure PC

2.0 ghz Pentium 4
1gb RAM
NVIDIA GeForce 3 Ti500

And I run GTA:SA with 50-60 fps :O

rafay
16/06/2009, 07:16 PM
No guys, like I said, the fan is working like magic! I play GTA:SA with very high + 2 AA!

BP13
16/06/2009, 07:29 PM
I read that if the temperature is above 70c It can damage your PC. I have gotten up to 100c before.

Burridge
17/06/2009, 06:13 AM
No guys, like I said, the fan is working like magic! I play GTA:SA with very high + 2 AA!
You will probs find your computer was gettign too hot.

rafay
17/06/2009, 06:14 AM
XtreaMeR ]

No guys, like I said, the fan is working like magic! I play GTA:SA with very high + 2 AA!
You will probs find your computer was gettign too hot.

It's now running at 44C, lower than the average.