SA-MP Forums

Go Back   SA-MP Forums > Non-English > Languages > Archive

 
 
Thread Tools Display Modes
Old 01/12/2011, 05:05 PM   #1
KarTooN
Little Clucker
 
Join Date: Jun 2011
Location: Czech Republic
Posts: 27
Reputation: 1
Default Boolean

Boolean, také nazýván bool má výhodu, že šetří RAM (využívá 1 bit, zatím co obyčejná proměnná 32 bitů) což je dost, pokud máte malou RAM.

Výhoda:
32x menší zatížení RAM

Nevýhoda
Má pouze 2 hodnoty (True/False)

Příklad Použití:
new bool:vip[MAX_PLAYERS];

Code:
dcmd_repair(playerid,params[])
{
if(vip[playerid] == false) return SendClientMessage(playerid,0xFF0000AA,"Nemáte VIP");
if(!IsPlayerInAnyVehicle(playerid)) return SendClientMessage(playerid,0xFF0000AA,"Nejsi v aute");
RepairVehicle(GetPlayerVehicleID(playerid));
return 1;
}
Jednoduché že ano? Taky se to dá použít při Admin Scriptu, kde používáte jen jeden level (Operátor)
PS:Používejte pouze True/False! Protože 1 nebo 0 vám to "neuzná"!

Ukládání - dini
dini_BoolSet(s,"Operator",false); //uložení hodnoty jako 0
dini_Bool(s,"Operator"); //zjištění hodnoty

s ukládáním boolu jsi nejsem 100% jistý, ale mělo by to fungovat, popř. mi napište jestli tam je chyba.
KarTooN is offline  
Old 08/12/2011, 09:02 PM   #2
ylleron
Huge Clucker
 
ylleron's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Slovakia
Posts: 223
Reputation: 7
Default Re: Boolean

Velice dobré hlavne pre nováčikov..
__________________
ylleron is offline  
Old 09/12/2011, 07:46 AM   #3
Patchwerk
Big Clucker
 
Join Date: Jul 2011
Location: Slovakia
Posts: 61
Reputation: 18
Default Re: Boolean

Už aj to dini máš blbo...

new bool:a = !!dini_Bool("subor.txt","MojBool");

dini ukladá "1/0" a nie string "true/false" a vracia integer...
Patchwerk is offline  
Old 10/12/2011, 01:34 PM   #4
KarTooN
Little Clucker
 
Join Date: Jun 2011
Location: Czech Republic
Posts: 27
Reputation: 1
Default Re: Boolean

jak říkám.. s tím ukládáním si nejsem jistý... já bool používám jen na proměnné, které se neukládají, ale díky za upozornění
KarTooN is offline  
Old 11/12/2011, 08:07 AM   #5
NTP
Little Clucker
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2
Reputation: 0
Default Re: Boolean

Quote:
Výhoda:
32x menší zatížení RAM
Hlupost. PAWN pozna len 32 bitove premenne (velkost bunky), to znamena, ze aj boolean zabera 32b aj ked nadobuda len 2 hodnoty.
NTP is offline  
Old 11/12/2011, 07:41 PM   #6
ylleron
Huge Clucker
 
ylleron's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Slovakia
Posts: 223
Reputation: 7
Default Re: Boolean

Quote:
Originally Posted by NTP View Post
Hlupost. PAWN pozna len 32 bitove premenne (velkost bunky), to znamena, ze aj boolean zabera 32b aj ked nadobuda len 2 hodnoty.
Chlapče Bool je 1-bitová premenná
__________________
ylleron is offline  
Old 14/12/2011, 09:45 AM   #7
NTP
Little Clucker
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2
Reputation: 0
Default Re: Boolean

Chlapce precitaj si dokumentaciu http://www.compuphase.com/pawn/Pawn_Language_Guide.pdf
NTP is offline  
Old 14/12/2011, 09:09 PM   #8
ylleron
Huge Clucker
 
ylleron's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Slovakia
Posts: 223
Reputation: 7
Default Re: Boolean

No, sorry, uznávam si chybu. Doteraz som si myslel ze je 32-bit. Dakujem za upozornenie a opravenie
__________________
ylleron is offline  
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Binary Operators and checking Boolean Values [HLF]Southclaw Scripting Help 2 28/10/2011 04:30 PM
MySQL fetch boolean Killer#Mummy Help Archive 0 21/07/2011 09:08 PM
ispassenger boolean? sciman001 Help Archive 5 27/03/2011 09:00 PM
boolean u funkciji DarkPower Archive 6 26/11/2010 05:42 AM
[Help]Boolean Dirty_bum Help Archive 10 20/10/2010 07:35 PM


All times are GMT. The time now is 02:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.