SA-MP Forums

Go Back   SA-MP Forums > SA-MP > Client Support

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 25/06/2008, 09:15 AM   #1
Jellix
Little Clucker
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 33
Reputation: 8
Default [HOW TO]Apply the downgrading patch

Lots of people have trouble while they are trying to use the downgrader patch.
Some of them are just lazy,and some others don't have the basic knowledge of the computers.
So,i decided to make a step by step tutorial,<How to downgrade you copy of GTA:San Andreas>.

Step 1:
First of all you have to download the patcher:

Download

Step 2:
Now the download will be a zip file.
The real patch is in that archive.
Right click on gtasapatch.zip abd click on Extract all
Click Next 3 times and you've extracted the file
This is how the file shold look like:


Step 3:
Double click gtasapatch.exe and this window should pop-up:

Click Next

Click Next

Now the patcher needs to know your GTA:San Andreas installation path
Like "C:\Program Files\:Rockstar Games\GTA San Andreas"
Attention:Giving and incorrect path will result in a failure!
You can also click on "..." button to browse for GTA:SA

Click Next
Now the patcher will check for your GTA:SA version and it will patch it.


Now your GTA:SA is at version 1.0

Enjoy,and don't hesistate to ask if you got stuck somewhere!

Cheers!

Attention
Having a cracked version of San Andreas wil also result in a failure.
The crack modifies somethings in the executable and so it will make it an unknown version!
Also the Steam and Direct2Drive version are not supported!

The supported version are
Code:
USA 1.01
USA 2.00
EU 1.01
EU 2.00
GER 1.01
GER 1.00
Jellix is offline   Reply With Quote
Old 25/06/2008, 09:17 AM   #2
l0l0rz
Big Clucker
 
Join Date: May 2008
Posts: 111
Reputation: 0
Default Re: [HOW TO]Apply the downgrading patch

I think an idiot would know how to do it
l0l0rz is offline   Reply With Quote
Old 25/06/2008, 09:18 AM   #3
kaisersouse
High-roller
 
kaisersouse's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: sbhost.me
Posts: 4,412
Reputation: 1011
Default Re: [HOW TO]Apply the downgrading patch

Quote:
Originally Posted by l0l0rz
I think an idiot would know how to do it
We must have a lot of sub-idiots then because people are ALWAYS asking how to do it.

Excellent post Jellix
__________________

Everystuff - Freeroam * DM * Stunt * Race *
0.3z - 69.60.109.171:7777

kaisersouse is offline   Reply With Quote
Old 25/06/2008, 09:20 AM   #4
Jellix
Little Clucker
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 33
Reputation: 8
Default Re: [HOW TO]Apply the downgrading patch

Quote:
Originally Posted by kaisersouse
Quote:
Originally Posted by l0l0rz
I think an idiot would know how to do it
We must have a lot of sub-idiots then because people are ALWAYS asking how to do it.

Excellent post Jellix
Thank you.
Well,there are lots of people that don't have the basic knowledge of computers,but they want to play sa-mp.

I just tried to make myself useful.
Jellix is offline   Reply With Quote
Old 25/06/2008, 11:48 AM   #5
-Sneaky-
High-roller
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,011
Reputation: 24
Default Re: [HOW TO]Apply the downgrading patch

Quote:
Originally Posted by Jellix
Quote:
Originally Posted by kaisersouse
Quote:
Originally Posted by l0l0rz
I think an idiot would know how to do it
We must have a lot of sub-idiots then because people are ALWAYS asking how to do it.

Excellent post Jellix
Thank you.
Well,there are lots of people that don't have the basic knowledge of computers,but they want to play sa-mp.

I just tried to make myself useful.
True :P, People need screenshots and stuff to understand Nice post
-Sneaky- is offline   Reply With Quote
Old 25/06/2008, 01:07 PM   #6
Storey246
Little Clucker
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 5
Reputation: 0
Default Re: [HOW TO]Apply the downgrading patch

when i try to install the patch, it tells me i have an unknown version


"This program cannot patch the installed version of San Andreas because of the following reason

D:\PROGRAM FILES\ROCKSTAR\GTA SAN ANDREAS\gta_sa.exe: unknown version"


Storey246 is offline   Reply With Quote
Old 25/06/2008, 01:23 PM   #7
Fluxx
Big Clucker
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 64
Reputation: 0
Default Re: [HOW TO]Apply the downgrading patch

Apply too D:\PROGRAM FILES\ROCKSTAR\GTA SAN ANDREAS

not
D:\PROGRAM FILES\ROCKSTAR\GTA SAN ANDREAS\gta_sa.exe

i think..

Fluxx is offline   Reply With Quote
Old 26/06/2008, 04:37 AM   #8
Jellix
Little Clucker
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 33
Reputation: 8
Default Re: [HOW TO]Apply the downgrading patch

Quote:
Originally Posted by Storey246
when i try to install the patch, it tells me i have an unknown version


"This program cannot patch the installed version of San Andreas because of the following reason

D:\PROGRAM FILES\ROCKSTAR\GTA SAN ANDREAS\gta_sa.exe: unknown version"


Has to be one of this versions :

Code:
USA 1.01
USA 2.00
EU 1.01
EU 2.00
GER 1.01
GER 1.00
Jellix is offline   Reply With Quote
Old 21/07/2008, 07:25 AM   #9
DriverKid
Little Clucker
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1
Reputation: 0
Default Re: [HOW TO]Apply the downgrading patch

I downloaded and did this patch on US 2.0, but when I start any SAMP server, it passes the loading screen and crashes. Windows blames it on gta_sa.exe! I really want to test out RPG Streetlife 4!
DriverKid is offline   Reply With Quote
Old 22/07/2008, 10:04 AM   #10
SaW
High-roller
 
SaW's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: JernejL's backyard.
Posts: 1,461
Reputation: 57
Default Re: [HOW TO]Apply the downgrading patch

Useful for newbies Jellix, great work

Quote:
Originally Posted by DriverKid
I downloaded and did this patch on US 2.0, but when I start any SAMP server, it passes the loading screen and crashes. Windows blames it on gta_sa.exe! I really want to test out RPG Streetlife 4!
Are you using vista?
In case you are click here
__________________
When you have a shot at victory, be damn sure you take it.
SaW is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SA:MP on windows 7 (problem with downgrading) JerrOoenn Client Support 3 10/04/2010 06:00 AM
MOVED: SA:MP on windows 7 (problem with downgrading) dugi General 0 09/04/2010 09:43 AM
[Help] How can i apply an animation on my npc? evilinside Help Archive 7 01/11/2009 12:09 AM
Can I apply this to more than one player at once?? cyber_punk Help Archive 1 11/05/2009 04:00 PM
Done the downgrading patch and Choosen the right folder for Sa-MP Woozie1 Client Support 1 08/03/2009 12:54 AM


All times are GMT. The time now is 08:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.