SA-MP Forums

Go Back   SA-MP Forums > Non-English > Languages > Română/Romanian

 
 
Thread Tools Display Modes
Old 29/03/2010, 06:44 PM   #1
Alxxie
Big Clucker
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 111
Reputation: 3
Default [Tutorial]Cum cream un dialog

Multi nu stiu sa faca un dialog.Asa ca am facut un mic tutorial

In primul rand trebuie sa avem:

Code:
#include <a_samp>

#define Dialogulmeu 0 //in loc de 0 puteti pune ce numar vreti(dar sa nu puneti unul folosit la alt dialog)
               // Dialogulmeu este o scurtatura

Apoi facem o comanda:

Code:
public OnPlayerCommandText(playerid, cmdtext[])
{
  if(strcmp("/dialog", cmdtext, true) == 0)
  {
   ShowPlayerDialog(playerid, Dialogulmeu, DIALOG_STYLE_LIST, "Dialogul meu", "Varianta1\nVarianta2\nVarianta3", "Ok", "Iesire");
   return 1;
  }
  return 0;
}

playerid - Cui sa-i arate dialogul
Dialogulmeu - Numarul dialogului(in cazul nostru este 0, asa cum am scris mai sus).Este doar o scurtatura.In loc sa scriem "Dialogulmeu" putem pune direct 0(sau alt numar).

DIALOG_STYLE_LIST - Stilul dialogului.Sunt 3 stiluri:

Code:
DIALOG_STYLE_MSGBOX - arata doar un mesaj. //ca sa fim rapizi putem scrie direct 0
DIALOG_STYLE_INPUT - arata un mesaj si poti scrie ceva. //ca sa fim rapizi putem scrie direct 1
DIALOG_STYLE_LIST - este o lista de unde alegi ce vrei. //ca sa fim rapizi putem scrie direct 2

Dialogul meu - Este titlul dialogului
Varianta1\nVarianta2\nVarianta3 - Sunt variantele pe care le putem alege.

\n inseamna un rand nou.Daca nu puneam \n variantele nu erau una sub alta.Daca vrem sa lasam un mic spatiu(sa scriem ceva pe acelasi rand dar un pic mai la dreapta) punem \t

Ok - Este primul buton.
Iesire - Este al 2-lea buton.

Acum trebuie sa adaugam:

Code:
public OnDialogResponse(playerid, dialogid, response, listitem, inputtext[])
{
  if(response)//daca apasam pe primul buton, adica Ok
  {
   if(listitem == 0)//daca dam click pe prima varianta, in cazul nostru Varianta1
   {
     SendClientMessage(playerid, 0x21DD00FF, "Ai selectat varianta 1");//asta se intampla cand selectam Varianta1
   }
   if(listitem == 1)//daca dam click pe a 2-a varianta, adica Varianta2
   {
     SendClientMessage(playerid, 0x21DD00FF, "Ai selectat varianta 2");
   }
   if(listitem == 2)//daca dam click pe a 3-a varianta, adica Varianta3
   {
     SendClientMessage(playerid, 0x21DD00FF, "Ai selectat varianta 3");
   }
  }
  else//daca dam click pe al 2-lea buton, adica Iesire
  {
    SendClientMessage(playerid, 0x21DD00FF, "Ai apasat pe butonul Iesire");
  }
  return 1;
}


Cum punem intr-un dialog foarte multe cuvinte fara sa ne dea eroare ca e linia prea lunga?
(LaZ m-a invatat :P)

Sus dupa #include <a_samp> punem:

Code:
#define Dialogulmeu 0

new string[] = "Ai scriem ceva lung.\nEtc...",
   string2[] = "Scriem si aici ceva lung.",
   string3[] = "Si mai scriem si aici ceva."; // in loc de string, string2,etc punem ce nume vrem.Putem pune cate stringuri vrem.

Apoi comanda:

Code:
public OnPlayerCommandText(playerid, cmdtext[])
{
  if(strcmp("/dialog", cmdtext, true) == 0)
  {
   new DialogString[512];//512 e numarul de caracterele care va aparea.Daca aveti peste 512 caractere(litere) puneti un numar mai mare de 512
   format(DialogString, sizeof DialogString, "%s%s%s", string, string2, string3 );//cate stringuri avem atatea %s punem
   ShowPlayerDialog(playerid, Dialogulmeu, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "Titlul dialogului", DialogString, "Ok", "Iesire" );
   return 1;
  }
  return 0;
}


Sper sa va fie de folos!


__________________
Alxxie is offline  
Old 31/03/2010, 08:19 AM   #2
DSK_Vyorel
Huge Clucker
 
DSK_Vyorel's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: C:\Windows\system32
Posts: 289
Reputation: 8
Default Re: [Tutorial]Cum cream un dialog

Un tutorial mai bun gasesti aici.
__________________
DSK_Vyorel is offline  
Old 31/03/2010, 10:21 AM   #3
Zh3r0
Godfather
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 5,448
Reputation: 398
Default Re: [Tutorial]Cum cream un dialog

Quote:
Originally Posted by -=["Vyorel"
=- ]
Un tutorial mai bun gasesti aici.
E penal ala.
Asta iti arata cum sa faci si cu response, si altele, deci, vyo macar un "bv pentru efort'" n-ai putut zice...

__________________
Zh3r0 is offline  
Old 31/03/2010, 10:54 AM   #4
Farsek
Banned
 
Join Date: Sep 2009
Location: Romania
Posts: 292
Reputation: 18
Default Re: [Tutorial]Cum cream un dialog

Quote:
Originally Posted by PlayON
E penal ala.
Asta iti arata cum sa faci si cu response, si altele, deci, vyo macar un "bv pentru efort'" n-ai putut zice...
Daca ai sti sa citesti,sper ca te-a invatat la scoala asta,puteai sa vezi ca in tutorialul meu e si cu response,la fiecare...
Nu inteleg de ce toti vreti sa parveniti,fiti ma ce sunteti,acceptati ce puteti,incercati sa invatati ce nu puteti!
_________________________________________________E bun tutorialul,e pe intelesul tuturor !
Bravo
Farsek is offline  
Old 31/03/2010, 11:01 AM   #5
Zh3r0
Godfather
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 5,448
Reputation: 398
Default Re: [Tutorial]Cum cream un dialog

Quote:
Originally Posted by Farse.
Quote:
Originally Posted by PlayON
E penal ala.
Asta iti arata cum sa faci si cu response, si altele, deci, vyo macar un "bv pentru efort'" n-ai putut zice...
Daca ai sti sa citesti,sper ca te-a invatat la scoala asta,puteai sa vezi ca in tutorialul meu e si cu response,la fiecare...
Nu inteleg de ce toti vreti sa parveniti,fiti ma ce sunteti,acceptati ce puteti,incercati sa invatati ce nu puteti!
_________________________________________________E bun tutorialul,e pe intelesul tuturor !
Bravo
O vorbit saracu.
__________________
Zh3r0 is offline  
Old 15/07/2011, 09:54 AM   #6
SLV|Solutions
Little Clucker
 
Join Date: Dec 2010
Location: Pitesti
Posts: 21
Reputation: 3
Default Re: [Tutorial]Cum cream un dialog

Si cum fac un dialog mai mare sa zicem ca vreau sa fac un dialog pentru /help sau /stats cum fac?
__________________

www.Bullet.Ro/forum
Comunitatea noastra va invita sa va inregistrati pe forum si va asteapta sa jucati pe unul din serverele noastre!
SLV|Solutions is offline  
Old 15/07/2011, 10:14 AM   #7
IcE.
Big Clucker
 
IcE.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 81
Reputation: 1
Default Re: [Tutorial]Cum cream un dialog

Bravo furmos tutorial

Daca vrei sa faci un dialog cu stats/help fa asa...
PHP Code:
new Str[2028];
formatStrsizeof Str"Scri ce vrei!\n");
formatStrsizeof Str"%sSi aici tot ce vrei scri\n",Str);
formatStrsizeof Str"%sSi aici lafel! ",Str);
ShowPlayerDialog(playerid,1,0,"{FF0000}Stats",Str,"Ok"""); 
Daca vrei sa scri mai mult adauga inca un format( Str, sizeof Str, "%s mesaj \n",Str);
IcE. is offline  
Old 15/07/2011, 10:48 AM   #8
Zh3r0
Godfather
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 5,448
Reputation: 398
Default Re: [Tutorial]Cum cream un dialog

Quote:
Originally Posted by IcE. View Post
Bravo furmos tutorial

Daca vrei sa faci un dialog cu stats/help fa asa...
PHP Code:
new Str[2028];
formatStrsizeof Str"Scri ce vrei!\n");
formatStrsizeof Str"%sSi aici tot ce vrei scri\n",Str);
formatStrsizeof Str"%sSi aici lafel! ",Str);
ShowPlayerDialog(playerid,1,0,"{FF0000}Stats",Str,"Ok"""); 
Daca vrei sa scri mai mult adauga inca un format( Str, sizeof Str, "%s mesaj \n",Str);
Da, faceti asa, metoda proasta, daca nu formatati nici-un string, simplu folositi strcat.

Code:
new zStr[300];
strcat(zStr, "Prima linie\n", 300);
strcat(zStr, "A doua linie\n", 300);
strcat(zStr, "A treia linie\n", 300);

Simplu ca buna ziua.
__________________
Zh3r0 is offline  
Old 21/06/2014, 05:07 AM   #9
adytheady
Little Clucker
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 5
Reputation: 0
Default Re: [Tutorial]Cum cream un dialog

scuzati k reinvii topicul dar am o dilema,

new string[] = "Ai scriem ceva lung.\nEtc...",
string2[] = "Scriem si aici ceva lung.",
string3[] = "Si mai scriem si aici ceva.";

sub ce Public il adaug?
adytheady is offline  
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Tutorial] [TUT] Tutorial de como criar um dialog speliarmos Lançamentos/Releases 44 12/02/2013 10:25 PM
Tutorial -> How to make a dialog Daren_Jacobson Help Archive 51 11/05/2011 01:12 AM
Dialog tutorial [NEEDED] Cameltoe Help Archive 9 10/07/2010 09:48 PM
Dialog tutorial that shows Torran Help Archive 6 21/02/2010 07:58 PM
[Tutorial]Creating the dialog. BlackWolfA Help Archive 4 29/10/2009 01:00 AM


All times are GMT. The time now is 04:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.