SA-MP Forums

Go Back   SA-MP Forums > SA-MP > General

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 18/04/2017, 02:40 PM   #1
Inceptio
Big Clucker
 
Inceptio's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Croatia
Posts: 64
Reputation: 18
Default Server Host

Hi...

What is the "best" host provider?

Also if your GM holds max. 50 players, what server spec. is enough to work without issues?

Altho I don't trust cheap sites nor new ones(within year of existance)

Thank you.
__________________
Live for your dreams. Sometimes your dreams come true!

Omnia Gaming RolePlay: 217.182.77.69:7777

Last edited by Inceptio; 18/04/2017 at 05:33 PM.
Inceptio is offline   Reply With Quote
Old 18/04/2017, 02:44 PM   #2
iLearner
Huge Clucker
 
iLearner's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 360
Reputation: 78
Default Re: Server Host

Start off with 512mb RAM vps, if that creates problems in future upgrade it to 1024mb.

I recommend Blazingfast.io, been with them for years, no downtimes at all, support tickets are answered within mins.
iLearner is offline   Reply With Quote
Old 18/04/2017, 05:31 PM   #3
Inceptio
Big Clucker
 
Inceptio's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Croatia
Posts: 64
Reputation: 18
Default Re: Server Host

Quote:
Originally Posted by iLearner View Post
Start off with 512mb RAM vps, if that creates problems in future upgrade it to 1024mb.

I recommend Blazingfast.io, been with them for years, no downtimes at all, support tickets are answered within mins.
Alrighty,

Cheers!
__________________
Live for your dreams. Sometimes your dreams come true!

Omnia Gaming RolePlay: 217.182.77.69:7777
Inceptio is offline   Reply With Quote
Old 19/04/2017, 05:45 AM   #4
Spoookymon
Little Clucker
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 28
Reputation: 2
Default Re: Server Host

You can run samp on potato. Do you use MySQL tho ? If so 512mb is what u need.
Spoookymon is offline   Reply With Quote
Old 19/04/2017, 06:40 AM   #5
iKarim
Huge Clucker
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 485
Reputation: 82
Default Re: Server Host

You can give a try to spetsnazhost.com, it's a 7 year company, I myself use game server hosting from them. You can try their OpenVZ smallest plan (1 GB RAM if I recall correctly) for just $2.99.
iKarim is offline   Reply With Quote
Old 19/04/2017, 07:48 AM   #6
-Shifty-
Huge Clucker
 
Join Date: Sep 2012
Location: The Netherlands
Posts: 349
Reputation: 18
Default Re: Server Host

I would recommend getting a server from OVH, their servers are protected against DDoS attacks like no other host has. Their services also have a pretty good price/quality rate.
__________________
-Shifty- is offline   Reply With Quote
Old 19/04/2017, 08:35 AM   #7
REVO-RP
Big Clucker
 
Join Date: May 2012
Posts: 80
Reputation: 14
Default Re: Server Host

Buy a VPS from OVH, they're amazing and they have great anti-DDOS.
And honestly VPS is much better than buying a gameserver then buying a website when you can run it all on a VPS.

PS. Get the cloud 2 VPS.
REVO-RP is offline   Reply With Quote
Old 19/04/2017, 09:24 AM   #8
-Shifty-
Huge Clucker
 
Join Date: Sep 2012
Location: The Netherlands
Posts: 349
Reputation: 18
Default Re: Server Host

Quote:
Originally Posted by REVO-RP View Post
Buy a VPS from OVH, they're amazing and they have great anti-DDOS.
And honestly VPS is much better than buying a gameserver then buying a website when you can run it all on a VPS.

PS. Get the cloud 2 VPS.
For a few bucks more you have a 3 which has 2 vCore's. That would be quite necessary of you want to have 50 players on your server. You shouldn't host other things on that virtual server though. I'd recommend to get a Dedicated Server for anything above 50 players.
__________________
-Shifty- is offline   Reply With Quote
Old 19/04/2017, 09:29 AM   #9
ev0lution
Gangsta
 
ev0lution's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 701
Reputation: 373
Default Re: Server Host

Quote:
Originally Posted by -Shifty- View Post
For a few bucks more you have a 3 which has 2 vCore's. That would be quite necessary of you want to have 50 players on your server. You shouldn't host other things on that virtual server though. I'd recommend to get a Dedicated Server for anything above 50 players.
The SA-MP server would only ever use a single core, and 4 GB of RAM is a ridiculous amount of memory for 99.9% of servers.
__________________
ev0lution is offline   Reply With Quote
Old 19/04/2017, 11:04 AM   #10
Inceptio
Big Clucker
 
Inceptio's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Croatia
Posts: 64
Reputation: 18
Default Re: Server Host

Quote:
Originally Posted by Spoookymon View Post
You can run samp on potato. Do you use MySQL tho ? If so 512mb is what u need.
No, I dont use it. But thanks
__________________
Live for your dreams. Sometimes your dreams come true!

Omnia Gaming RolePlay: 217.182.77.69:7777
Inceptio is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Host my server on my own host linux? Metharon Everything and Nothing 6 28/12/2015 11:28 AM
Can i host my server on my iPage host? FrankLucretti Server Support 2 06/06/2015 05:28 PM
Unknow Gamemode - Server don't start on host (volt-host) Ricop522 Server Support 14 03/11/2012 06:16 AM
can anywone help me with my server on volt host my server will not start [KING]Electronic Server Support 2 05/11/2011 02:25 PM


All times are GMT. The time now is 05:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.