SA-MP Forums

Go Back   SA-MP Forums > SA-MP Scripting and Plugins > Scripting Help

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 14/12/2011, 06:55 PM   #1
Gooday
Gangsta
 
Gooday's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Fort Carson
Posts: 534
Reputation: 40
Default cannot read zcmd

i got #define <zcmd>

but:

i got a error message "Cannot read the file ZCMD or something..." please help +REP
Gooday is offline   Reply With Quote
Old 14/12/2011, 06:56 PM   #2
array13
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: cannot read zcmd

Add the include zcmd on pawn/include directory.
  Reply With Quote
Old 14/12/2011, 06:56 PM   #3
Jakku
High-roller
 
Jakku's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Heinola, Finland
Posts: 2,036
Reputation: 155
Default Re: cannot read zcmd

  • Do you have zcmd.inc in your pawno/includes folder?
  • If you are using the PAWNO from another directory = won't work
__________________
Jakku is offline   Reply With Quote
Old 15/12/2011, 11:26 AM   #4
Gooday
Gangsta
 
Gooday's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Fort Carson
Posts: 534
Reputation: 40
Default Re: cannot read zcmd

yes, i got it but it wont work
Gooday is offline   Reply With Quote
Old 15/12/2011, 11:32 AM   #5
eеe
Huge Clucker
 
eеe's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: pawno.exe :P New Delhi/India
Posts: 333
Reputation: 48
Default Re: cannot read zcmd

Well most likely the problem is that you might be having more than 1 server and when you open the .pwn it opens with another server's pawno.exe and that server doesn't have zcmd.In short first open pawn from your server directory choose File>Open and open your pwn and compile....
__________________
If i have ever helped you please help me back by clicking here.Thank you.
Scripting for $$$ PM me for details.
Developing websites for $$$ for all occasions PM me for details.
Volt-Host 50% OFF use discount coupon - GETBACK
eеe is offline   Reply With Quote
Old 15/12/2011, 11:48 AM   #6
Jakku
High-roller
 
Jakku's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Heinola, Finland
Posts: 2,036
Reputation: 155
Default Re: cannot read zcmd

Quote:
Originally Posted by eеe View Post
Well most likely the problem is that you might be having more than 1 server and when you open the .pwn it opens with another server's pawno.exe and that server doesn't have zcmd.In short first open pawn from your server directory choose File>Open and open your pwn and compile....
That's exactly what I meant. Quess how many times I have been wondering why something does not work due to I'm using a wrong compiler
__________________
Jakku is offline   Reply With Quote
Old 15/12/2011, 11:51 AM   #7
RoleplayEditor
Huge Clucker
 
RoleplayEditor's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: At my server :P
Posts: 222
Reputation: 25
Default Re: cannot read zcmd

Well use as the above guys told or try

Code:
#include <zcmd>
__________________
Hey
RoleplayEditor is offline   Reply With Quote
Old 15/12/2011, 12:02 PM   #8
Jakku
High-roller
 
Jakku's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Heinola, Finland
Posts: 2,036
Reputation: 155
Default Re: cannot read zcmd

Did you really have this:

Code:
#define <zcmd>

??

Seriously, it must be

Code:
#include <zcmd>

.. as "RoleplayEditor" told you
__________________
Jakku is offline   Reply With Quote
Old 15/12/2011, 12:24 PM   #9
eеe
Huge Clucker
 
eеe's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: pawno.exe :P New Delhi/India
Posts: 333
Reputation: 48
Default Re: cannot read zcmd

Quote:
Originally Posted by Jakku View Post
That's exactly what I meant. Quess how many times I have been wondering why something does not work due to I'm using a wrong compiler
Same with me
__________________
If i have ever helped you please help me back by clicking here.Thank you.
Scripting for $$$ PM me for details.
Developing websites for $$$ for all occasions PM me for details.
Volt-Host 50% OFF use discount coupon - GETBACK
eеe is offline   Reply With Quote
Old 15/12/2011, 12:41 PM   #10
suhrab_mujeeb
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: cannot read zcmd

Quote:
Originally Posted by array13 View Post
Add the include zcmd on pawn/include directory.
Quote:
Originally Posted by Jakku View Post
  • Do you have zcmd.inc in your pawno/includes folder?
  • If you are using the PAWNO from another directory = won't work
It's a shame compared to the number of your posts. You don't even understand the difference between include and define -.-
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Tutorial] STRCMP and ZCMD - how to change your commands to ZCMD Swyft Tutorials 12 14/01/2015 09:58 PM
Read This to all users that who read the last post of me here jejemonerz123 General 4 27/04/2011 10:30 AM
Please Read >>>> How To Add Play Class Selection Music? <<<< Please Read DeltaAirlines12 Help Archive 8 15/08/2009 10:41 PM


All times are GMT. The time now is 07:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.