PDA

View Full Version : Sscanf


Rudy_
08/06/2012, 12:12 PM
i got a damn problem whenever i run samp-server.exe
it won't load sscanf...and i used nativechecker it says
"function not registered: SScanf.init"
"function not registered: SScanf.Join"
"function not registered: SScanf.Leave"
Anyone who can help me?

Rudy_
08/06/2012, 12:26 PM
Anyone? I really need it.

FalconX
08/06/2012, 12:28 PM
Anyone? I really need it.

Well, try upgrading the sscanf plugin and sscanf include both.

-FalconX

Rudy_
08/06/2012, 12:31 PM
i Did ...

JaKe Elite
08/06/2012, 12:33 PM
did you make sure that the script is recompiled?

Rudy_
08/06/2012, 12:39 PM
Yes...



----------
Loaded log file: "server_log.txt".
----------

SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3e, (C)2005-2012 SA-MP Team

[17:48:41] filterscripts = "" (string)
[17:48:41]
[17:48:41] Server Plugins
[17:48:41] --------------
[17:48:41] Loading plugin: sscanf.dll
[17:48:41] Failed.
[17:48:41] Loading plugin: streamer.dll
[17:48:41]

*** Streamer Plugin v2.6.1 by Incognito loaded ***

[17:48:41] Loaded.
[17:48:41] Loading plugin: nativechecker.dll
[17:48:41] Loaded.
[17:48:41] Loaded 2 plugins.

[17:48:41]
[17:48:41] Filterscripts
[17:48:41] ---------------
[17:48:41] Loaded 0 filterscripts.

[17:48:41] Error: Function not registered: 'SSCANF_Init'
[17:48:41] Error: Function not registered: 'SSCANF_Join'
[17:48:41] Error: Function not registered: 'SSCANF_Leave'
[17:48:41] Script[gamemodes/Zombie.amx]: Run time error 19: "File or function is not found"
[17:48:41] Number of vehicle models: 0

FalconX
08/06/2012, 12:41 PM
It looks a problem with sscanf re-download and install ect. And then recompile your mode or FS.

4chat:mad:

Rudy_
08/06/2012, 12:47 PM
Still same problem..

iggy1
08/06/2012, 12:52 PM
It looks like you don't have sscanf.dll in your plugins folder. sscanf isn't loading, and it should do because it's working for everyone else.

Like falcon suggested, update the plugin and include.

Also open your .pwn file from within the pawno editor in case an older version is compiling.

Rudy_
08/06/2012, 12:54 PM
i have both .dll and .so
This forum requires that you wait 120 seconds between posts. Please try again in 93 seconds.

iggy1
08/06/2012, 12:58 PM
What is the filesize of the sscanf you are using?

If you look on the sscanf thread there are several different versions to download. You have definitely got the include and plugin versions mixed up.

Rudy_
08/06/2012, 01:31 PM
i have the update 10...

Rudy_
08/06/2012, 02:04 PM
Anyone? it's pissing me off.

Rudy_
08/06/2012, 03:12 PM
it is fine when i remove sscanf


----------
Loaded log file: "server_log.txt".
----------

SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3e, (C)2005-2012 SA-MP Team

[20:21:22]
[20:21:22] Server Plugins
[20:21:22] --------------
[20:21:22] Loading plugin: streamer.dll
[20:21:22]

*** Streamer Plugin v2.6.1 by Incognito loaded ***

[20:21:22] Loaded.
[20:21:22] Loading plugin: nativechecker.dll
[20:21:22] Loaded.
[20:21:22] Loaded 2 plugins.

[20:21:22]
[20:21:22] Filterscripts
[20:21:22] ---------------
[20:21:22] Loaded 0 filterscripts.

[20:21:22]
[20:21:22] =======================================
[20:21:22] | |
[20:21:22] | YSI version 1.04.0000 |
[20:21:22] | By Alex "******" Cole |
[20:21:22] | |
[20:21:22] =======================================
[20:21:22]
[20:21:22]
----------------------------------
[20:21:22] Zombie World By Rudy
[20:21:22] ----------------------------------

[20:21:22] Number of vehicle models: 0


but when i add sscanf then this comes.


----------
Loaded log file: "server_log.txt".
----------

SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3e, (C)2005-2012 SA-MP Team

[20:20:04]
[20:20:04] Server Plugins
[20:20:04] --------------
[20:20:04] Loading plugin: streamer.dll
[20:20:04]

*** Streamer Plugin v2.6.1 by Incognito loaded ***

[20:20:04] Loaded.
[20:20:04] Loading plugin: sscanf.dll
[20:20:04] Failed.
[20:20:04] Loading plugin: nativechecker.dll
[20:20:04] Loaded.
[20:20:04] Loaded 2 plugins.

[20:20:04]
[20:20:04] Filterscripts
[20:20:04] ---------------
[20:20:04] Loaded 0 filterscripts.

[20:20:04] Error: Function not registered: 'SSCANF_Init'
[20:20:04] Error: Function not registered: 'SSCANF_Join'
[20:20:04] Error: Function not registered: 'SSCANF_Leave'
[20:20:04] Script[gamemodes/Zombie.amx]: Run time error 19: "File or function is not found"
[20:20:04] Number of vehicle models: 0

i tried the old version of Sscanf also.. never had this problem before.

iggy1
08/06/2012, 03:13 PM
Well if your mode doesn't use sscanf why are you bothered? Just don't load the plugin if you don't use it.

Your problem is because you have mixed include and plugin versions up as i said before. If you compile your mode with v10 of sscanf.inc and you have v10 sscanf.dll then you would not get these errors.

Rudy_
08/06/2012, 03:15 PM
Atm, it dosen't but later Sscanf will be used alot..
I need it for later works
Edit: what do you mean? mixed up.. Only Sscanf versions ?

leonardo1434
08/06/2012, 03:17 PM
Just update the plugins and the samp server to 0.3e. it will works fine ;)

iggy1
08/06/2012, 03:18 PM
I mean you are compiling your mode with an older version of sscanf.inc. That will not work with sscanf.dll v10.

I don't think i can be much clearer than that.

Though sscanf isn't even loading, so it might not just be your compiling.

Rudy_
08/06/2012, 03:22 PM
but i downloaded the one which have plugin and inc in it, so they are same version.
this one
http://dl.dropbox.com/u/21683085/sscanf.rar

iggy1
08/06/2012, 03:24 PM
If you send me an archived version of your server i will have a look for you.

Rudy_
09/06/2012, 08:24 AM
Guys, still haven't fixed it..

zombieking
09/06/2012, 08:29 AM
Try putting sscanf.dll FIRST at the plugins line in server.cfg. Dunno maybe it will work, try it

Rudy_
09/06/2012, 08:30 AM
Nope didn't worked the errors are.

----------
Loaded log file: "server_log.txt".
----------

SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3e, (C)2005-2012 SA-MP Team

[13:39:29]
[13:39:29] Server Plugins
[13:39:29] --------------
[13:39:29] Loading plugin: sscanf.dll
[13:39:29] Failed.
[13:39:29] Loading plugin: streamer.dll
[13:39:29]

*** Streamer Plugin v2.6.1 by Incognito loaded ***

[13:39:29] Loaded.
[13:39:29] Loading plugin: nativechecker.dll
[13:39:29] Loaded.
[13:39:29] Loaded 2 plugins.

[13:39:29]
[13:39:29] Filterscripts
[13:39:29] ---------------
[13:39:29] Loaded 0 filterscripts.

[13:39:29] Error: Function not registered: 'SSCANF_Init'
[13:39:29] Error: Function not registered: 'SSCANF_Join'
[13:39:29] Error: Function not registered: 'SSCANF_Leave'
[13:39:29] Script[gamemodes/Zombie.amx]: Run time error 19: "File or function is not found"
[13:39:29] Number of vehicle models: 0

Extremo
09/06/2012, 08:32 AM
If you're running windows your plugin line should look like this:


plugins sscanf


If you're using linux your plugin line should look like this


plugins sscanf.so


On top of your gamemode you should #include sscanf:


#include <sscanf2>


Can't tell if anything of the above has been mentioned before, though for some people adding .dll on windows seems to fix the issue on some plugins:


plugins sscanf.dll


Hope any of it helps.
Regards.

zombieking
09/06/2012, 08:33 AM
Do you have .NET Framework 3.5/4? I had this problem too and it was fixed after I installed .net framework 3.5/4.

Man don't tell him to update/add the sscanf plugin/include , HE DID UPDATE THEM!

Rudy_
09/06/2012, 09:03 AM
Yes i have 4..

Rudy_
09/06/2012, 09:10 AM
Anyone this thing won't let me Script :(
i got Team viewer if anyone like to help me with TV then pm me or reply pl0x :O

Rudy_
09/06/2012, 10:24 AM
it worked on My Friends pc, but when he sended me the files it didn't worked in my pc.
Help me please :O i'm Going to die

zombieking
09/06/2012, 12:21 PM
Well try installing .NET Framework 3.5 , even if you have 4... See if it works... Also try VC Redist

Rudy_
10/06/2012, 11:27 AM
Nope ... i even installed Windows 7

kvsolga
10/06/2012, 11:29 AM
the .dll is for your windows and the .so is for linux you onlly need one, ask your host if it is linux or windows if linux make sure you go to your plugins in your server.cfg and change the plugin name to sscanf.so and remember linux is case sensitive if windows just leave it as is.

Rudy_
10/06/2012, 11:39 AM
I already know that... and i already did it. Thanks for replying :L

Rudy_
10/06/2012, 02:26 PM
Fixed :o

Dubya
10/06/2012, 04:37 PM
i have both .dll and .so
This forum requires that you wait 120 seconds between posts. Please try again in 93 seconds.

Only put the sscanf.dll

zohartrejx
21/08/2012, 06:13 AM
How to fix that :S i have same problem and i'm making RP server

Raza2013
24/06/2013, 04:03 PM
Ohh God Same to me :( im bored plz help me about these

Skype: scripter.raza

[xT]Emaratii
28/07/2013, 01:02 PM
The same problem was faced by me, Just download this :-

*Microsoft NET framework 2.0
*Microsoft NET framework 3.0
*Microsoft NET framework 3.5

(For stepping on new version you need old version to proceed)

IMPORTANT:
*Microsoft visual C++ 2010

Then open your gamemode from pawno.exe and re-compile :).

killerjam
12/06/2017, 04:53 PM
can someone help
I have updated all my Plugins and still get the same errors
----------
Loaded log file: "server_log.txt".
----------

SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3.7-R2, (C)2005-2015 SA-MP Team

[17:41:27]
[17:41:27] Server Plugins
[17:41:27] --------------
[17:41:27] Loading plugin: mysql
[17:41:27]

> MySQL plugin R5 successfully loaded.

[17:41:27] Loaded.
[17:41:27] Loading plugin: nativechecker
[17:41:27] Loaded.
[17:41:27] Loading plugin: streamer
[17:41:27]

*** Streamer Plugin v2.6.1 by Incognito loaded ***

[17:41:27] Loaded.
[17:41:27] Loading plugin: whirlpool
[17:41:27]
[17:41:27] ==================
[17:41:27]
[17:41:27] Whirlpool loaded
[17:41:27]
[17:41:27] ==================
[17:41:27]
[17:41:27] Loaded.
[17:41:27] Loading plugin: sscanf.dll
[17:41:27]

[17:41:27] ===============================

[17:41:27] sscanf plugin loaded.

[17:41:27] (c) 2009 Alex "******" Cole

[17:41:27] 0.3d-R2 500 Players "dnee"

[17:41:27] ===============================

[17:41:27] Loaded.
[17:41:27] Loaded 5 plugins.

[17:41:27]
[17:41:27] Filterscripts
[17:41:27] ---------------
[17:41:27] Loading filterscript 'House.amx'...
[17:41:27] Error: Function not registered: 'SSCANF_Init'
[17:41:27] Error: Function not registered: 'SSCANF_Join'
[17:41:27] Error: Function not registered: 'SSCANF_Leave'
[17:41:27] Error: Function not registered: 'Streamer_CallbackHook'
[17:41:27] Error: Function not registered: 'DestroyDynamicPickup'
[17:41:27] Error: Function not registered: 'CreateDynamicPickup'
[17:41:27] Error: Function not registered: 'DestroyDynamicMapIcon'
[17:41:27] Error: Function not registered: 'CreateDynamicMapIcon'
[17:41:27] Error: Function not registered: 'UpdateDynamic3DTextLabelText'
[17:41:27] Error: Function not registered: 'sscanf'
[17:41:27] Error: Function not registered: 'DestroyDynamic3DTextLabel'
[17:41:27] Error: Function not registered: 'CreateDynamic3DTextLabel'
[17:41:27]
[17:41:27] =======================================
[17:41:27] | |
[17:41:27] | YSI version 1.04.0000 |
[17:41:27] | By Alex "******" Cole |
[17:41:27] | |
[17:41:27] =======================================
[17:41:27]
[17:41:27]
--------------------------------------
[17:41:27] House System Loaded
[17:41:27] --------------------------------------

[17:41:27] Loaded 1 filterscripts.

[17:41:27] Error: Function not registered: 'Streamer_CallbackHook'
[17:41:27] Error: Function not registered: 'CreateDynamicObject'
[17:41:27] Error: Function not registered: 'MoveDynamicObject'
[17:41:27] Error: Function not registered: 'sscanf'
[17:41:27] Error: Function not registered: 'WP_Hash'
[17:41:27] Error: Function not registered: 'DestroyDynamic3DTextLabel'
[17:41:27] Error: Function not registered: 'CreateDynamic3DTextLabel'
[17:41:28]
_____________________________
[17:41:28] | xHardTruckers |
[17:41:28] | |
[17:41:28] | Loaded |
[17:41:28]
_____________________________
[17:41:28] MySQL Connected to Data base!
[17:41:28] Total destinations loaded: 25
[17:41:28] Number of vehicle models: 8