PDA

View Full Version : samp-server.exe problem..


GhostyXL
20/11/2012, 05:19 PM
Hello people,

I am trying an given script, got rid of the error's only 7 warnings left, but those arent really important i think. Is that right? Does it make's sence when you ignore the warnings? Because i dont know what is up but when i try to launch samp-server.exe it shows up for like 1 sec and then its gone...

How to fix that?

goviscrap
20/11/2012, 05:25 PM
What warnings do you have? and What does it say in your Server.cfg?

Konstantinos
20/11/2012, 05:33 PM
Some of the warnings are not important, but it's good to compile with 0 error(s) and 0 warning(s). Some others cause problems.

GhostyXL
20/11/2012, 05:35 PM
Hey man,

warning 203: symbol is never used: "DFTeles"
warning 203: symbol is never used: "MoveglassesT"
warning 203: symbol is never used: "Objectmoved"
warning 203: symbol is never used: "RandMap"
warning 203: symbol is never used: "dplayers"
warning 203: symbol is never used: "dstarted"
warning 203: symbol is never used: "dstarter"

Thanks in advance!

GhostyXL
20/11/2012, 05:38 PM
Some of the warnings are not important, but it's good to compile with 0 error(s) and 0 warning(s). Some others cause problems.

Lol wtf?! I wanted to take a look at the warning's and it says that they are all in the same line (8847) but my script ends at 8846 lol..

park4bmx
20/11/2012, 05:38 PM
server.cfg doesn't say ;D
its the server.log what your looking for

Also its telling you that these symbols are never used and are waiting to be used somewhere, because the compiler does know where your going to use them is pointing you to the last line of the script.

Konstantinos
20/11/2012, 05:39 PM
Okay, these warnings aren't so important. You can also prevent them by using under defines

#pragma unused DFTeles
#pragma unused MoveglassesT
#pragma unused Objectmoved
#pragma unused RandMap
#pragma unused dplayers
#pragma unused dstarted
#pragma unused dstarter

It says that they are not in use and it always give the warnings at the last line + 1.
Don't worry about that!

GhostyXL
20/11/2012, 05:46 PM
Okay guys, thanks for the info! And thanks by Dwane for giving me 0 warnings now ^^

But still, the server doesnt shows up for longer than 1sec.. :(

park4bmx
20/11/2012, 05:47 PM
show the server.log
so we can see what its crashing the server:X

Konstantinos
20/11/2012, 05:50 PM
Something is wrong. You can use [Plugin] nativechecker (http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=249226) and [Plugin] crashdetect plugin v4.6 (http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=262796) for this. Load these plugins, run your server and show us the server_log.txt
I'll try to help you why it's getting crash.

GhostyXL
20/11/2012, 05:51 PM
Ow yeah sorry:L


----------
Loaded log file: "server_log.txt".
----------

SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3e, (C)2005-2012 SA-MP Team

[20:09:49]
[20:09:49] Server Plugins
[20:09:49] --------------
[20:09:49] Loading plugin: crashdetect
[20:09:49] crashdetect v4.8.3 is OK.
[20:09:49] Loaded.
[20:09:49] Loading plugin: streamer
[20:09:49]

*** Streamer Plugin v2.6.1 by Incognito loaded ***

[20:09:49] Loaded.
[20:09:49] Loading plugin: sscanf
[20:09:49]

[20:09:49] ===============================

[20:09:49] sscanf plugin loaded.

[20:09:49] (c) 2009 Alex "******" Cole

[20:09:49] 0.3d-R2 500 Players "dnee"

[20:09:49] ===============================

[20:09:49] Loaded.
[20:09:49] Loading plugin: mysql
[20:09:49]

> MySQL plugin R5 successfully loaded.

[20:09:49] Loaded.
[20:09:49] Loading plugin: irc
[20:09:49]

*** IRC Plugin v1.4.3 by Incognito loaded ***

[20:09:49] Loaded.
[20:09:49] Loading plugin: Whirlpool
[20:09:49]
[20:09:49] ==================
[20:09:49]
[20:09:49] Whirlpool loaded
[20:09:49]
[20:09:49] ==================
[20:09:49]
[20:09:49] Loaded.
[20:09:49] Loaded 6 plugins.

[20:09:49]
[20:09:49] Ban list
[20:09:49] --------
[20:09:49] Loaded: samp.ban
[20:09:49]
[20:09:49] I couldn't load any gamemode scripts. Please verify your server.cfg
[20:09:49] It needs a gamemode0 line at the very least.

GhostyXL
20/11/2012, 05:53 PM
This is my server.cfg if you guys need it, ignore the old one...

echo Executing Server Config...
lanmode 0
rcon_password -
maxplayers 34
port 7777
hostname Test server
gamemode0 WorldSU
filterscripts LuxAdmin Weapons
plugins Whirlpool streamer irc sscanf audio
announce 1
query 1
weburl www.test.com
onfoot_rate 40
incar_rate 40
weapon_rate 40
stream_distance 300.0
stream_rate 1000
maxnpc 50

Konstantinos
20/11/2012, 05:55 PM
Change to

gamemode0 WorldSU 1

park4bmx
20/11/2012, 05:57 PM
edit post above should work ;)

GhostyXL
20/11/2012, 06:07 PM
Still does not work :( Same crash report log .. should i go one with the plugins Dwane?

GhostyXL
20/11/2012, 06:15 PM
Ooooh, i think i know the problem! Let you guys know whats up when done!

EDIT: Okay so the problem is my own stupid thing. Sorry guys! I replaced the server.cfg with an other one -,-

BUT now the original server.cfg is gone! Anybody knows what i can do? Just replace it with one from the sa-mp site?

park4bmx
20/11/2012, 06:30 PM
so hard to make a new one ?

GhostyXL
20/11/2012, 06:41 PM
Hey,

No lol i've been making a new one, but it still give's the same old error that something is wrong in my server.cfg like my gamemode but i am sure that the name of the gamemode in the server.cfg is the same as in the gamemodes map...

EDIT: Okay got it working but having last error..

[21:21:02] [debug] AMX backtrace:
[21:21:02] [debug] #0 00000b44 in public CheckFCPInfo () from test.amx
[21:21:02] [debug] Run time error 4: "Array index out of bounds"
[21:21:02] [debug] Accessing element at index 500 past array upper bound 499

Konstantinos
20/11/2012, 07:05 PM
Do you have

main() {}
into your gamemode?

Anyway, run the samp-server.exe and let me know about what it prints (native checker and crash detect).

GhostyXL
20/11/2012, 07:27 PM
Do you have

main() {}
into your gamemode?

Anyway, run the samp-server.exe and let me know about what it prints (native checker and crash detect).

Hey man, i fixed it. No error's nothing.. last thing to do is installing XAMPP for the /register system.

Big thank to all of you that helped me out! Really appreciate it! +rep !