PDA

View Full Version : pBlueG mysql error on Windows


Emre__
11/08/2014, 03:45 PM
Hello everyone,

I'm using pBlueG's latest version of mysql plugin. For the testing purposes when I start the server on my laptop it says


[18:43:15] Loading plugin: mysql
[18:43:15] Failed.


even though I have libmysql.dll and msvcr110.dll on the root folder and mysql.dll in plugins folder. What is the problem?

SKAzini
11/08/2014, 03:51 PM
Try using crashdetect to see if you can get the source of the problem (not sure if crashdetect shows plugin errors).

Also, post the full server log.

Emre__
11/08/2014, 03:57 PM
Try using crashdetect to see if you can get the source of the problem (not sure if crashdetect shows plugin errors).

Also, post the full server log.

Oh silly me I was going to post it but forgot. Here is the server_log.txt



----------
Loaded log file: "server_log.txt".
----------

SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3z, (C)2005-2014 SA-MP Team

[18:43:15]
[18:43:15] Server Plugins
[18:43:15] --------------
[18:43:15] Loading plugin: mysql
[18:43:15] Failed.
[18:43:15] Loading plugin: sscanf
[18:43:15]

[18:43:15] ===============================

[18:43:15] sscanf plugin loaded.

[18:43:15] Version: 2.8.1

[18:43:15] (c) 2012 Alex "******" Cole

[18:43:15] ===============================

[18:43:15] Loaded.
[18:43:15] Loading plugin: streamer
[18:43:15]

*** Streamer Plugin v2.7.2 by Incognito loaded ***

[18:43:15] Loaded.
[18:43:15] Loading plugin: regex
[18:43:15]


[18:43:15] ______________________________________


[18:43:15] Regular Expression Plugin v0.2.0 loaded
[18:43:15] ______________________________________


[18:43:15] By: Fro (c) Copyright <TBG> 2009-2011
[18:43:15] ______________________________________


[18:43:15] Loaded.
[18:43:15] Loading plugin: nativechecker
[18:43:15] Loaded.
[18:43:15] Loaded 4 plugins.

[18:43:15]
[18:43:15] Filterscripts
[18:43:15] ---------------
[18:43:15] Loading filterscript 'Objects.amx'...
[18:43:15] Loaded 1 filterscripts.

[18:43:15] Error: Function not registered: 'cache_get_data'
[18:43:15] Error: Function not registered: 'mysql_tquery'
[18:43:15] Error: Function not registered: 'cache_get_row'
[18:43:15] Error: Function not registered: 'cache_insert_id'
[18:43:15] Error: Function not registered: 'mysql_escape_string'
[18:43:15] Error: Function not registered: 'mysql_log'
[18:43:15] Error: Function not registered: 'mysql_connect'
[18:43:15] Error: Function not registered: 'mysql_errno'
[18:43:15] Script[gamemodes/gamemode.amx]: Run time error 19: "File or function is not found"
[18:43:15] Number of vehicle models: 0

SKAzini
11/08/2014, 03:59 PM
Make sure you have this (http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=22).

Also try loading mysql.dll as the last plugin and see if something happens.

Emre__
11/08/2014, 04:05 PM
Make sure you have this (http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=22).

Also try loading mysql.dll as the last plugin and see if something happens.

My computer has latest version of dot net which is 4.5 and trying to load mysql.dll as last plugin also didn't solve the problem.

Emre__
11/08/2014, 04:33 PM
I also check Log Viewer on Administrative Tools but couldn't find anything

Emre__
11/08/2014, 05:48 PM
Please someone must have been had the same error before please help me

GWMPT
11/08/2014, 05:51 PM
Are you getting any kind of errors?
You need to give any kind of information you have so we can assist you.

Emre__
11/08/2014, 06:01 PM
Are you getting any kind of errors?
You need to give any kind of information you have so we can assist you.

No. It was giving an error about msvcr110.dll and I copied the file on samp-server.exe directory. Now the only problem is that plugin isn't loaded.

GWMPT
11/08/2014, 06:11 PM
Just to make sure...
Install microsoft visual c++ redistributable 2010 directly from microsoft website.

Emre__
11/08/2014, 08:57 PM
Just to make sure...
Install microsoft visual c++ redistributable 2010 directly from microsoft website.

I have them all 2005 to 2012

Emre__
11/08/2014, 10:51 PM
Problem solved!

The problem was that I didn't have Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2012 Update 4 for x86 even though my computer is a x64 based computer. You should download x86 version to make it work! Click here to download (http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30679)