PDA

View Full Version : Rendering bug or whatever it is


Smileys
22/04/2015, 09:50 AM
Hi,

not sure what this is, but it happened since 0.3.7.

http://i.imgur.com/Z2qU3v7.png

http://i.imgur.com/6Uq4eXT.png

Infra
22/04/2015, 11:15 AM
I'm having the same issue since 0.3.7 RC4

http://fs2.directupload.net/images/150422/n8fwk6eg.png
http://fs1.directupload.net/images/150422/9resmaf8.png

][Noname][
22/04/2015, 01:21 PM
are used models from samp.img or gta3.img?
try to rebuild archives

Matite
22/04/2015, 01:54 PM
A few questions for you:
* What are the affected object IDs?
* Do you have any mods installed?
* Do you have a streaming memory fix installed? (eg Cleo)
* Does it always happen with the same objects or only sometimes?
* What is your CPU, video card (GPU) and video driver version?

Finally, please show us a screenshot of the F5 stats screen when the problem occurs so we can see the object and streaming memory stats.


Thanks!

Smileys
22/04/2015, 02:55 PM
A few questions for you:
* What are the affected object IDs?
* Do you have any mods installed?
* Do you have a streaming memory fix installed? (eg Cleo)
* Does it always happen with the same objects or only sometimes?
* What is your CPU, video card (GPU) and video driver version?

Finally, please show us a screenshot of the F5 stats screen when the problem occurs so we can see the object and streaming memory stats.


Thanks!

1) Don't know, it happens to random sa objects.
2) a few carmods(dff and txd replacements etc), that's it, it's never affected anything till 0.3.7
3) nope
4) sometimes, it happens random to random objects asfar as I know.
5) Intel Core i5, NVidia GeForce GT 720M Driver version 350.12(latest)

and the screenie(of other bugged objects, as it happens randomly, I found this one right now and read this message, so yea):

http://i.imgur.com/agTJDkw.png

EDIT:

it seems the be these objects(it autofixed after I relogged):

http://i.imgur.com/NOgTECv.png

the circle dirt stuff on the ground

feheristi97
22/04/2015, 03:11 PM
This bug is only in Map Editor too.

][Noname][
22/04/2015, 03:17 PM
As I know it only happened to texture files replaced from original when gta3.img didn't rebuiled.
SA has read issue with unrebuilded archives. Game just can't read those textures

Smileys
22/04/2015, 03:22 PM
hm, remember this post?
http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=571434

Well, now the huntley became a buggy mesa, lmao
http://i.imgur.com/JMvTNau.jpg

I really dont know if this is related to my GTA SA or not, lol. I do know that this started to happen since 0.3.7 though

][Noname][
22/04/2015, 03:26 PM
http://www.thegtaplace.com/downloads/f552-img-tool-20
try to rebuild models/gta3.img with this tool

Smileys
22/04/2015, 03:32 PM
http://www.thegtaplace.com/downloads/f552-img-tool-20
try to rebuild models/gta3.img with this tool

Well, that actually fixed my huntley and a bunch of objects that were bugged at the time in bayside.

though I don't know if it fixed everything, I'll post here if there are more bugs.

EDIT:

nvm, the roads are greyish again, lol.

ikey07
22/04/2015, 04:25 PM
Put your mods ONLY in custom.img file, dont touch gta3.img at all.

Smileys
22/04/2015, 04:58 PM
Put your mods ONLY in custom.img file, dont touch gta3.img at all.

In what folder? I dont seem to have a custom.img file in my models directory

Admigo
22/04/2015, 05:02 PM
In what folder? I dont seem to have a custom.img file in my models directory
The custom.img file is located in your SAMP folder where you have installed it.(Program Files\Rockstar Games\GTA San Andreas\SAMP)

][Noname][
22/04/2015, 06:24 PM
Ok, bug with this textures and gta3.img happened only in samp with samp main.scm
This bug will not exist in single and will without samp but main.scm from samp

I think Kalcor did something with load textures in 0.3.7 in main.scm

Kalcor
22/04/2015, 09:41 PM
Does this definitely only happen only in RC4?

I did document some texture loading changes for the RC4 release. It's possible it could have effected other textures.

I'm still working on the assumption that this is caused by texture mods for now.

Infra
23/04/2015, 05:23 AM
It's definitely only in RC4

Smileys
23/04/2015, 01:29 PM
Definitely RC4, didn't have any problems in the previous versions.

I also haven't installed any new mods since 0.3.7, it has the same mods as I had in 0.3z, so I highly doubt that mods are causing it.

I only have a few vehicle mods(changes the model to a new car, porsche or w.e for example).

feheristi97
23/04/2015, 03:19 PM
I'm having the same issue since 0.3.7 RC4

http://fs2.directupload.net/images/150422/n8fwk6eg.png
http://fs1.directupload.net/images/150422/9resmaf8.png

dat new dawn copy, also we have this problem including in map editor too.

Smileys
23/04/2015, 08:05 PM
I've had several other people telling the same thing:

"Some of my objects in samp are grey, like there's no texture on them" or something familiar to this.

Pretty sure this isn't due to any mods :p

VIRUXE
25/04/2015, 12:40 PM
Yea I've been reading players say that. Hasn't happened to me yet though, but I haven't played much lately.

Matite
25/04/2015, 01:32 PM
The problem is fixed in RC5.

Smileys
25/04/2015, 09:11 PM
The problem is fixed in RC5.

I've noticed, Thanks!