PDA

View Full Version : Texture Studio problem


Mido10
24/04/2017, 04:51 PM
When you setup Potus' Texture Studio and everything is fine, you'll find a saved map called 'Desert Map'. What if I want to bring a map from the Default SA-MP Map Editor and put it into the studio to texture it or whatever. What should I do to bring a mapped project not start mapping it again using texture studio and texture it in the studio?

Antenastyle
24/04/2017, 04:57 PM
You can load it from filterscripts...

Mido10
24/04/2017, 05:58 PM
I can do, but I won't be able to edit it. I'll just be able to see it.

Mido10
25/04/2017, 02:07 PM
Any other useful ideas?

Jpzz
25/04/2017, 02:36 PM
Copy the codes from your map editor and put it in a notepad. Go to your Texture Studio folder, click Scriptfiles > Tstudio > Importmap and save it there. Now go in-game and type /newmap <your map name> /importmap click your saved map there, wait for the objects to load then you can start texturing it. If you don't know how to get to your map location in fastest way, use /sel 0 /flymode /ogoto 0. I hope it helps you.

Mido10
25/04/2017, 05:35 PM
Copy the codes from your map editor and put it in a notepad. Go to your Texture Studio folder, click Scriptfiles > Tstudio > Importmap and save it there. Now go in-game and type /newmap <your map name> /importmap click your saved map there, wait for the objects to load then you can start texturing it. If you don't know how to get to your map location in fastest way, use /sel 0 /flymode /ogoto 0. I hope it helps you.
I did that already, but it doesn't show me the id of every object written on it and I randomly texture objects that I don't want. How to show the object id written under it?

Jpzz
25/04/2017, 06:07 PM
I did that already, but it doesn't show me the id of every object written on it and I randomly texture objects that I don't want. How to show the object id written under it?

/showtext3d, /thelp will help you a lot.

@Edit, use /sindex to see each indexes in an object.

Mido10
25/04/2017, 06:48 PM
/showtext3d, /thelp will help you a lot.

@Edit, use /sindex to see each indexes in an object.
Last one. I did include SetDynamicObjectMaterial. I mean the texture for the objects but when I teleport to the project, I find it but without textures at all. What should I do now?

I mean like:

CreateDynamicObject(18981,701.060,387.703,1022.079 ,0.000,90.000,0.000,-1,-1,-1,300.000,300.000);
SetDynamicObjectMaterial(tmpobjid, 0, 14668, "711c", "forumstand1_LAe", 0);
CreateDynamicObject(18981,708.660,412.619,1022.079 ,0.000,90.000,0.000,-1,-1,-1,300.000,300.000);
SetDynamicObjectMaterial(tmpobjid, 0, 14668, "711c", "forumstand1_LAe", 0);

When I use /importmap and import this, only objects are imported but no textures at all.

Jpzz
25/04/2017, 07:04 PM
Last one. I did include SetDynamicObjectMaterial. I mean the texture for the objects but when I teleport to the project, I find it but without textures at all. What should I do now?

I mean like:

CreateDynamicObject(18981,701.060,387.703,1022.079 ,0.000,90.000,0.000,-1,-1,-1,300.000,300.000);
SetDynamicObjectMaterial(tmpobjid, 0, 14668, "711c", "forumstand1_LAe", 0);
CreateDynamicObject(18981,708.660,412.619,1022.079 ,0.000,90.000,0.000,-1,-1,-1,300.000,300.000);
SetDynamicObjectMaterial(tmpobjid, 0, 14668, "711c", "forumstand1_LAe", 0);

When I use /importmap and import this, only objects are imported but no textures at all.

I don't have any background or knowledge with scripting but I do regularly use tstudio. I don't know if this is accurate but let me try.

Did you add those codes like that in importmap with ready textures already or not? If I'm not wrong, you need raw codes of these objects to be edited in-game because when you use /exportmap it'll save the map itself together with the codes of textures.

Mido10
25/04/2017, 07:14 PM
I don't have any background or knowledge with scripting but I do regularly use tstudio. I don't know if this is accurate but let me try.

Did you add those codes like that in importmap with ready textures already or not? If I'm not wrong, you need raw codes of these objects to be edited in-game because when you use /exportmap it'll save the map itself together with the codes of textures.
Forget about editing, we solved this problem above. The problem is, yes I put this text into a .txt file and inside importmap folder. It does load in texture studio and I use /flymode and /ogoto to teleport there. I find my map but only one thing missing which is the TEXTURES of the objects and I don't know how while I included it in the .txt file.

Jpzz
26/04/2017, 06:18 AM
Forget about editing, we solved this problem above. The problem is, yes I put this text into a .txt file and inside importmap folder. It does load in texture studio and I use /flymode and /ogoto to teleport there. I find my map but only one thing missing which is the TEXTURES of the objects and I don't know how while I included it in the .txt file.

Well if you added a file with textures already it'll not really show when u import it in tstudio. You need a raw one.