PDA

View Full Version : Horse Riding


Grintch
24/09/2017, 09:46 PM
Hi guys! I want to ask u how can I make a horse riding system.

I want to take the object : 11733 as the horse

I want to apply the anim for riding a motorcycle.

How can I do it?

Escobabe
24/09/2017, 10:22 PM
CreateObject(modelid, Float:X, Float:Y, Float:Z, Float:rX, Float:rY, Float:rZ, Float:DrawDistance = 0.0)

http://wiki.sa-mp.com/wiki/ApplyAnimation&prev=/search%3Fq%3Dwiki%2Bsamp%2Bapply%2Banimations%26hl

Grintch
24/09/2017, 10:25 PM
CreateObject(modelid, Float:X, Float:Y, Float:Z, Float:rX, Float:rY, Float:rZ, Float:DrawDistance = 0.0)

http://wiki.sa-mp.com/wiki/ApplyAnimation&prev=/search%3Fq%3Dwiki%2Bsamp%2Bapply%2Banimations%26hl

And how can I do the script?

Kane
24/09/2017, 10:26 PM
Can't exactly be sure but experiment around:

http://wiki.sa-mp.com/wiki/GetPlayerKeys
MoveObject.

Create a timer to get the players keys and when they're holding W, A, S, D, move their horse?

@Dignity had a horse riding system for his server if he's willing to give you insight.

Dignity
24/09/2017, 10:53 PM
@Dignity had a horse riding system for his server if he's willing to give you insight.

Here’s what I wrote on it a couple of months ago. Not a dig at you Arthur but at the people in that thread. :p

It even has an example included, so anyone with some regards of pawn and samp natives can make it work. My horse script has stamina and different speeds scripted to each horse type but once you have the base it’s easy to get to this point.

http://forum.sa-mp.com/showpost.php?p=3897877&postcount=6

Result, after some tweaks done to Southclaw’s script: https://youtu.be/oY7gM_h2fdk