SA-MP Forums

SA-MP Forums (https://forum.sa-mp.com/index.php)
-   Help Archive (https://forum.sa-mp.com/forumdisplay.php?f=89)
-   -   Y_INI reading (INI_LOAD) issue. (https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=210684)

blackwave 13/01/2011 05:07 PM

Y_INI reading (INI_LOAD) issue.
 
If anyone got this problem before, please tell me how to resolve. INI_Load is simply not processing:
pawn Code:
// ==================== TOP ===============================
#define PLAYER "system/%s.ini"
new playerfile[256];
// ===================== Command and reading structure =================
CMD:status(playerid,params[])
{
    format(playerfile,sizeof(playerfile),PLAYER,GetMyName(playerid)) && printf("PLAYERFILE: %s | playerfile: %s",PLAYER,playerfile);
    INI_Load(playerfile);
    print("the CMD:status has been processed . . . ");
    return 1;
}
INI:playerfile[](playerid, name[], value[])
{
   printf("%s has been loaded",playerfile);
   INI_String("Name", PlayerInfo[playerid], Name);
   INI_Int("Cash", PlayerInfo[playerid][Cash]);
   return 0;
}

I've also put the printf on the reading for check if that's processing. And printf isn't showing, means it's not processing. It's really weird. I've asked for ****** about the INI_String problem and I resolved myself, now. Even though, INI_Load isn't workin'. Hope can help me. It looks like a bug.

Finn 13/01/2011 05:25 PM

Re: Y_INI reading (INI_LOAD) issue.
 
What does it print in the console? Does the file exist?

blackwave 13/01/2011 05:27 PM

Re: Y_INI reading (INI_LOAD) issue.
 
I had another command before. And put for print after each function.

GetPlayerName = print ( the_runner ) // My name
format = print ( the_runner.ini) // My file name

All worked perfectly.

Just doesn't loads this section:
pawn Code:
INI:playerfile[](playerid, name[], value[])
{
   printf("%s has been loaded",playerfile); // CUZ HERE HASN't PRINTED
   INI_String("Name", PlayerInfo[playerid], Name);
   INI_Int("Cash", PlayerInfo[playerid][Cash]);
   return 0;
}

Finn 13/01/2011 05:33 PM

Re: Y_INI reading (INI_LOAD) issue.
 
Oh, I know the problem.

pawn Code:
forward LoadOneUser(playerid, tag[], name[], value[]);
public LoadOneUser(playerid, tag[], name[], value[])
{
   printf("%s has been loaded",playerfile);
   INI_String("Name", PlayerInfo[playerid], Name);
   INI_Int("Cash", PlayerInfo[playerid][Cash]);
   return 0;
}

CMD:status(playerid,params[])
{
    format(playerfile,sizeof(playerfile),PLAYER,GetMyName(playerid)) && printf("PLAYERFILE: %s | playerfile: %s",PLAYER,playerfile);
    INI_ParseFile(playerfile, "LoadOneUser", .bExtra = true, .extra = playerid, .bPassTag = true);
    print("the CMD:status has been processed . . . ");
    return 1;
}

blackwave 13/01/2011 05:42 PM

Re: Y_INI reading (INI_LOAD) issue.
 
It crashed. So, I edited the code and made it don't crash anymore. Even though it shows on the msg:
Code:

Name: | Cash: 0
While on the file:
Code:

Name = the_runner
Password = *****
Cash = 1000

Also printed 3 times: PRocessed here...

Actually code:
pawn Code:
CMD:status(playerid,params[])
{
    new string[128];
    format(playerfile,sizeof(playerfile),PLAYER,GetMyName(playerid)) && printf("PLAYERFILE: %s | playerfile: %s",PLAYER,playerfile);
    INI_ParseFile(playerfile, "LoadOneUser", .extra = playerid);
    print("the CMD:status has been processed . . . ");
    format(string,sizeof(string),"Name: %s | Cash: %i",PlayerInfo[playerid][Name],PlayerInfo[playerid][Cash]);
    Msg(playerid, color, string);
    return 1;
}
forward LoadOneUser(playerid, tag[], name[], value[]);
public LoadOneUser(playerid, tag[], name[], value[])
{
   printf("PRocessed here");
   INI_String("Name", PlayerInfo[playerid], Name);
   INI_Int("Cash", PlayerInfo[playerid][Cash]);
   return 0;
}

blackwave 14/01/2011 12:14 AM

Re: Y_INI reading (INI_LOAD) issue.
 
Resolved (: !


All times are GMT. The time now is 11:26 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.