SA-MP Forums

SA-MP Forums (https://forum.sa-mp.com/index.php)
-   Server Support (https://forum.sa-mp.com/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Making samp server and getting it online and in server list (https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=94233)

Doom8890 28/08/2009 06:50 PM

Making samp server and getting it online and in server list
 
First you need to do is download samp game client from http://files.sa-mp.com/sa-mp-0.2X-u1_2-install.exe. Second you must do is to download server files for windows:http://files.sa-mp.com/samp02Xserver.win32.zip or Linux:http://files.sa-mp.com/samp02Xsvr.tar.gz. Install SAMP game client to GTA San Andreas game directory. Then make folder in it called samp or anyway you want. Extract server files in there. Open samp folder and find file named "Server.cfg". Open "Server.cfg" with notepad and it should look something like this:


echo Executing Server Config...
lanmode 0
rcon_password changeme
maxplayers 32
port 7777
hostname Unnamed 0.2X Server
gamemode0 lvdm 1
filterscripts adminspec vaction
announce 1
query 1
weburl www.sa-mp.com
anticheat 0



First you need to do is download samp game client from http://files.sa-mp.com/sa-mp-0.2X-u1_2-install.exe. Second you must do is to download server files for windows:http://files.sa-mp.com/samp02Xserver.win32.zip or Linux:http://files.sa-mp.com/samp02Xsvr.tar.gz. Install SAMP game client to GTA San Andreas game directory. Then make folder in it called samp or anyway you want. Extract server files in there. Open samp folder and find file named "Server.cfg". Open "Server.cfg" with notepad and it should look something like this:

echo Executing Server Config...
lanmode 0
rcon_password changeme
maxplayers 32
port 7777
hostname Unnamed 0.2X Server
gamemode0 lvdm 1
filterscripts adminspec vaction
announce 1
query 1
weburl www.sa-mp.com
anticheat 0

Change rcon password to your password,Example: rcon_password 012345

Then change hostname to your server name,Example: hostname Player killing server

You can change gamemode into any gamemode that are in gamemodes folder.(Also you can download gamemodes on http://forum.sa-mp.com/index.php?board=30.0

If you have your web url you can change it in your,Example: weburl www.makingserver.com

Ok, when you are done save your changes and exit.

You think you are ready? No. If you want to other players connect to you you need to open port. (It is port that you put in port line. Default 7777.) Opening port can't be better explained then on http://portforward.com/.

When did you open your port do following only if you have Firewall on. Open your firewall and on Exceptions tab add port 7777 TCP and 7777 UDP (Must be port you forwarded)!

Also add program samp,it is located in your GTA SA directory and samp-server.exe and announce.exe in your server files folder. Double click on samp-server in server files folder and leave it on.(If it close right away you done something wrong. That should be it. If you did exactly your server is working. We are not finished yet. I saw many questions like How do i add cars to my server etc. How you do it. Easy, click on samp-debug.exe in your GTA SA directory and click launch debug. Ok, go to town where your server is going on and type /v then park it on place you want to be and type /save . Veichle id list can be found here: http://wiki.sa-mp.com/wiki/Vehicle_Model_ID_List. Ok thats how you add cars. How do you add characters? Again launch debug mode and select with F11 skin you want to save and go to place you want to spawn as that character and type /save . No you are not done. Cars or skins are not in your server. To add them do following:

Open Pawno.exe in server files directory>pawno>pawno.exe. Then click on file>open and search for your gamemode you put in server.cfg. Ok, now press ctrl+f and search OnGameModeInIt and search for line of text like AddStaticVeichle, and below that lines add your that can be found in GTA SA directory>SavedPositions.txt and copy>paste. it should look like this:

AddStaticVehicle(415,-680.9882,955.4495,11.9032,84.2754,36,1); //
AddStaticVehicle(460,-816.3951,2222.7375,43.0045,268.1861,1,3); //
AddStaticVehicle(460,-94.6885,455.4018,1.5719,250.5473,1,3); //
AddStaticVehicle(460,1624.5901,565.8568,1.7817,200 .5292,1,3); //
AddStaticVehicle(460,1639.3567,572.2720,1.5311,206 .6160,1,3); //
AddStaticVehicle(460,2293.4219,517.5514,1.7537,270 .7889,1,3); //
AddStaticVehicle(460,2354.4690,518.5284,1.7450,270 .2214,1,3); //
AddStaticVehicle(460,772.4293,2912.5579,1.0753,69. 6706,1,3); //
AddStaticVehicle(560,2133.0769,1019.2366,10.5259,9 0.5265,9,39); // Bravura
AddStaticVehicle(560,2142.4023,1408.5675,10.5258,0 .3660,17,1); // Taxi
AddStaticVehicle(560,2196.3340,1856.8469,10.5257,1 79.8070,21,1); // Tahoma

AddPlayerClass(91,1958.3783,1343.1572,15.3746,269. 1425,0,0,24,300,-1,-1);
AddPlayerClass(92,1958.3783,1343.1572,15.3746,269. 1425,0,0,24,300,-1,-1);
AddPlayerClass(93,1958.3783,1343.1572,15.3746,269. 1425,0,0,24,300,-1,-1);
AddPlayerClass(95,1958.3783,1343.1572,15.3746,269. 1425,0,0,24,300,-1,-1);
AddPlayerClass(96,1958.3783,1343.1572,15.3746,269. 1425,0,0,24,300,-1,-1);
AddPlayerClass(97,1958.3783,1343.1572,15.3746,269. 1425,0,0,24,300,-1,-1);
AddPlayerClass(98,1958.3783,1343.1572,15.3746,269. 1425,0,0,24,300,-1,-1);
AddPlayerClass(99,1958.3783,1343.1572,15.3746,269. 1425,0,0,24,300,-1,-1);
AddPlayerClass(100,1958.3783,1343.1572,15.3746,269 .1425,0,0,24,300,-1,-1);
AddPlayerClass(101,1958.3783,1343.1572,15.3746,269 .1425,0,0,24,300,-1,-1);
AddPlayerClass(102,1958.3783,1343.1572,15.3746,269 .1425,0,0,24,300,-1,-1);

NOTE:Bravura,taxi,Tahoma are comment that i saved as comment.Example /v 566 Tahoma. Those without comment are gamemode default veichle and don't change them. Also AddStaticVeichle must be separate from AddPlayerClass. Ok when you done all that press F5 and wait for it to compile. ok now start your server(samp-server.exe) and start samp.exe click on servers>add server and write your external ip and port(External ip can be found from http://www.ipchicken.com. Example 83.131.65.54:7777

Port must be the one you forwarded(opened).

Ok thats it connect to your server and type /rcon login .

For any questions find me at my server(Doom's 0.2x server). Name:Doom

Eazy_Efolife 28/08/2009 08:55 PM

Re: Making samp server and getting it online and in server list
 
isnt there already a tutorial for this?

Correlli 28/08/2009 11:51 PM

Re: Making samp server and getting it online and in server list
 
Actually, there is more than one.

iLinx 30/08/2009 10:06 PM

Re: Making samp server and getting it online and in server list
 
the more the merry? :3

gszyclon 30/08/2009 10:10 PM

Re: Making samp server and getting it online and in server list
 
there is 1 :(

Doom8890 31/08/2009 07:27 PM

Re: Making samp server and getting it online and in server list
 
Yea but most of them didn't get my server in list but when i made what in this says...I was suprised there was players by name volkan,lee and rest i didn't remember their name

chasestein 11/09/2009 03:05 AM

Re: Making samp server and getting it online and in server list
 
this kinda helped?

Adil 11/09/2009 12:27 PM

Re: Making samp server and getting it online and in server list
 
Actually Fallout made a Tutorial like this before, but this is nice too.

Badandy 06/11/2009 01:27 AM

Re: Making samp server and getting it online and in server list
 
I cant find the debug.....

01steve10 17/04/2010 09:02 PM

Re: Making samp server and getting it online and in server list
 
Right I have Vista I have my ports forwarded, all scripts and gamemodes ready. I have the .cfg all in order but when others try to connect the server is not responding I can connect but others can't


All times are GMT. The time now is 08:07 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.