SA-MP Forums

Go Back   SA-MP Forums > SA-MP DL Edition > SA-MP 0.3.DL > Model Releases

 
 
Thread Tools Display Modes
Old 11/11/2017, 09:14 PM   #41
deemon
Little Clucker
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 2
Reputation: 0
Default Re: Basics of exporting from blender to SA-MP

Quote:
Originally Posted by [Twixx] View Post
Gonna need more info than that, could be anything from broken UV maps to wrongly assigned .txd's.
txd names are correct, i checked it. here all good. I think that if problem was with UV maps that texture of model in kdff.exe should have been incorrect (IMO)

deemon is offline  
Old 11/11/2017, 09:36 PM   #42
Dignity
High-roller
 
Dignity's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Belgium
Posts: 1,647
Reputation: 1185
Default Re: Basics of exporting from blender to SA-MP

There's your issue. Inconsistent resolutions. They have to be "rounded", i.e. 1024x1024, not 1021x1023.

1000*1000 should be 1024*1024
768*1024 should be 512*1024
1024*1023 should be 1024*1024
912*1024 should be 512*1024
1024*765 should be 1024*512

16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024, 2048, 4096, etc are all values that work. You can probably get numbers inbetween but I wouldn't recommend it.
Dignity is offline  
Old 13/11/2017, 11:38 AM   #43
kingnazarfx
Little Clucker
 
Join Date: May 2017
Posts: 5
Reputation: 0
Default Re: Basics of exporting from blender to SA-MP

Hi Kalcor! Can I ask? Are there any functions how to replace the car model? Or add new? And how can I replace some textures ? Thx for the answer) Have a nice day
kingnazarfx is offline  
Old 13/11/2017, 11:49 AM   #44
Romz
Banned
 
Join Date: Jun 2013
Location: Ukraine
Posts: 1,042
Reputation: 64
Default Re: Basics of exporting from blender to SA-MP

Quote:
Originally Posted by kingnazarfx View Post
Hi Kalcor! Can I ask? Are there any functions how to replace the car model? Or add new? And how can I replace some textures ? Thx for the answer) Have a nice day
At the moment there is no such function, but I hope that in the future will appear.
Romz is offline  
Old 13/11/2017, 12:31 PM   #45
kingnazarfx
Little Clucker
 
Join Date: May 2017
Posts: 5
Reputation: 0
Default Re: Basics of exporting from blender to SA-MP

Okay thanks)
kingnazarfx is offline  
Old 16/11/2017, 09:10 PM   #46
Meller
Banned
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 578
Reputation: 132
Default Re: Basics of exporting from blender to SA-MP

So I tried to experiment and create a sphere dff object, and I was able to do so. Before using kdff, I tested the object in-game and it loaded properly, the game engine were able to work it out. So I continued to the KDFF part, but somewhy it wont let me export an col file.
Code:
C:\Users\griff\Desktop\objects\_server\models>kdff.exe -g mesh -d hilltype1.dff -o hilltype1.col
[error] Unsupported extension: 0x105
[error] Couldn't read the geometry for: hilltype1.dff
https://youtu.be/yw3eBzlJ2-I

Any help is appreciated.
Meller is offline  
Old 16/11/2017, 09:43 PM   #47
Kalcor
SA-MP Developer
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,180
Reputation: 2872
Default Re: Basics of exporting from blender to SA-MP

Quote:
Originally Posted by Meller View Post
Code:
C:\Users\griff\Desktop\objects\_server\models>kdff.exe -g mesh -d hilltype1.dff -o hilltype1.col
[error] Unsupported extension: 0x105
[error] Couldn't read the geometry for: hilltype1.dff
Any help is appreciated.
0x105 extension is the Morph Plugin. Maybe your object has Shape Keys that need to be deleted before exporting.
Kalcor is offline  
Old 16/11/2017, 10:12 PM   #48
Meller
Banned
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 578
Reputation: 132
Default Re: Basics of exporting from blender to SA-MP

Quote:
Originally Posted by Kalcor View Post
0x105 extension is the Morph Plugin. Maybe your object has Shape Keys that need to be deleted before exporting.
I made a few attempts to re-do everything and follow what you've written, however I still end up with
Code:
Make Col error: 2
I may be doing something terribly wrong at Blender, so well.. here's how I do it:
https://youtu.be/upPGAF4AeFI

I also tried making it all together in 1 object instead of 3, by removing the lamp and the camera, however, it did not fix anything.
Meller is offline  
Old 16/11/2017, 10:20 PM   #49
Kalcor
SA-MP Developer
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,180
Reputation: 2872
Default Re: Basics of exporting from blender to SA-MP

I can't see that video, but you can join multiple objects in to a single mesh in blender by using Ctrl+j.

I don't even understand how you managed to export with the Morph Plugin extension attached.
Kalcor is offline  
Old 16/11/2017, 10:29 PM   #50
Meller
Banned
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 578
Reputation: 132
Default Re: Basics of exporting from blender to SA-MP

Quote:
Originally Posted by Kalcor View Post
I can't see that video, but you can join multiple objects in to a single mesh in blender by using Ctrl+j.

I don't even understand how you managed to export with the Morph Plugin extension attached.
Yeah I know I can use CTRL+J but as I tried, it doesn't work with cameras etc.(might be wrong)

I don't really know what Morph are, nor am I aware if I've manually downloaded it as I'm currently using a brand new PC with a brand new install of Blender, here's an updated video without copyright strikes:

https://www.youtube.com/watch?v=Cexn_fmqGhc
Meller is offline  
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Model Editing with Blender SkittlesAreFalling Everything and Nothing 2 26/02/2014 09:10 AM
Exporting Saurik Everything and Nothing 1 25/11/2011 05:36 PM
3ds max or blender SourceCode Everything and Nothing 6 15/11/2011 05:08 PM
Weather blender niCe Help Archive 13 12/10/2009 09:47 PM
[FilterScript] [FS]Car exporting stanLeys Filterscripts 8 03/08/2009 02:45 PM


All times are GMT. The time now is 08:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.