SA-MP Forums

Go Back   SA-MP Forums > SA-MP Server > Server Support

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 26/05/2020, 06:14 AM   #11
TheMaddox
Big Clucker
 
TheMaddox's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Morocco,Khemisset.
Posts: 147
Reputation: 3
Default Re: Hosting on my computer

Quote:
Originally Posted by Kursed View Post
Try lan address 127.0.0.1
It works from my side, but the external IP doesn't work for my friends nor does it from me!!
TheMaddox is offline   Reply With Quote
Old 02/07/2020, 03:30 PM   #12
NetmaxHosting
Little Clucker
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 1
Reputation: 0
Default Re: Hosting on my computer

You opened the port/s via Windows Firewall?
NetmaxHosting is offline   Reply With Quote
Old 02/07/2020, 04:05 PM   #13
YouShootIDodge
Big Clucker
 
Join Date: May 2019
Posts: 79
Reputation: 15
Default Re: Hosting on my computer

Similar problem, stuck with a sh*t ISP.
YouShootIDodge is online now   Reply With Quote
Old 02/07/2020, 04:51 PM   #14
DRIFT_HUNTER
High-roller
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,151
Reputation: 215
Default Re: Hosting on my computer

Check if LAN IP (192.168.8.100) belongs to your machine. By the way that IP is very strange, that 8 is very confusing...
DRIFT_HUNTER is offline   Reply With Quote
Old 03/07/2020, 03:26 PM   #15
BoOob
Big Clucker
 
BoOob's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Internet/Hosting
Posts: 92
Reputation: 10
Default Re: Hosting on my computer

Make sure your windows firewall allow port on your pc, beside your router firewall to allow ports to join at your server and make sure you portforward the right lan ip(192.168.8.100) to check it goes to your PC not another host on the same network.
__________________
ElitesHost.com | Game Servers Hosting | WebHosting
24/7 Support | Instant setup | FR-DE-UK-US Locations
BoOob is offline   Reply With Quote
Old 03/07/2020, 06:58 PM   #16
perfectboy
Big Clucker
 
perfectboy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Kernel
Posts: 165
Reputation: 16
Default Re: Hosting on my computer

Also it's not always the issue. Sometimes it's an issue from ISPs side not yours. If you think you have configured everything correctly still it dosent work. Contact you ISP about a static IP and port forwarding . Often residential connections have NAT and also tend to disallow incoming connections.

So things to consider before you decide on using your home pc as a server.

1. Does you connection have a static IP.( Well there are workaround for this)
2. Does your ISP allow incomming connections.( If it does not allow u cannot do anything)
__________________
AKA Dusk_Fawn

Discord : DuskFawn#1433
perfectboy is offline   Reply With Quote
Old 03/07/2020, 07:02 PM   #17
perfectboy
Big Clucker
 
perfectboy's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Kernel
Posts: 165
Reputation: 16
Default Re: Hosting on my computer

If you don't have cash to spare for a server . I would recommend checking out G00Gle Cloud and Amazon Web services . Both give 1 year of free trial and is enough for you to run samp servers for testing.
__________________
AKA Dusk_Fawn

Discord : DuskFawn#1433
perfectboy is offline   Reply With Quote
Old 03/07/2020, 10:07 PM   #18
Inspiron
Huge Clucker
 
Inspiron's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Mount Chiliad
Posts: 233
Reputation: 18
Default Re: Hosting on my computer

Make sure you're putting the same ip address in your port forward settings as your computer gives you. Open command prompt and type ipconfig. It will show you some ip addresses. Put the ipv4 address in your router settings and then try again. If it still doesn't show online via your external ip, then your isp isn't allowing you to host it. I'm using two different isps in my home, server worked fine on one of them, but on the other one, server didn't show online.
Inspiron is offline   Reply With Quote
Old 12/08/2020, 07:41 AM   #19
TomHarper
Little Clucker
 
Join Date: Aug 2020
Posts: 10
Reputation: 0
Default Re: Hosting on my computer

Quote:
Originally Posted by TheMaddox View Post
I am trying to host a server from my computer, I portforwarded and everything, and it's not working, I mean, the server is there when I use my IPv4 address, but my buddies can't join, its not working for them. any clues?
First off you need to make sure your public IP is not behind a NAT.

Can you ping your public IP from the internet? If yes, can you turn off the Windows firewall and try to access your SAMP server?

I'd say it's most like because of a NAT or a double NAT. You gotta ping your ISP either case.
TomHarper is online now   Reply With Quote
Old 14/08/2020, 02:11 PM   #20
AmirSavand
Big Clucker
 
AmirSavand's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Behind Schedule
Posts: 80
Reputation: 8
Default Re: Hosting on my computer

Use Hamachi
__________________

GitHub - Website - Contact

C# - Python - PHP - Angular
Unity 3D - Django - Electron

AmirSavand is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[HELP]/spos command help. Create a /spos command that saves position in a log on the hosting computer Jagofr Scripting Help 0 22/02/2012 07:13 PM
Hosting With My Computer jamesc25313 Server Support 5 23/08/2009 06:08 PM
Hosting From Computer Control Panel Ozar Client Support 1 22/08/2009 12:28 PM


All times are GMT. The time now is 05:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.