SA-MP Forums

Go Back   SA-MP Forums > SA-MP Server > Server Support

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10/04/2010, 03:22 PM   #1
DarrenReeder
Huge Clucker
 
DarrenReeder's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 489
Reputation: 14
Default [HELP] Loading plugin into server? (another questions aswell )

Hello,

My main question is how/why wont my plugin for mysql load onto the server? I know how to script mysql very well, however this is first time i have put mysql in from scratch and the plugin keeps failing when loading the server up (this results in saying that Script.amx cannot find file or functions)...

this is the error:

Code:
[16:17:29] Server Plugins
[16:17:29] --------------
[16:17:29] Loading plugin: mysql
[16:17:29]  Failed.
[16:17:29] Loaded 0 plugins.
In my 'plugins' folder it has 'mysql.dll'..this is my server.cfg:

Code:
plugins mysql
-Thanks

_________________________________________________

P.S. my other lil question is about making plugins. I have experience in Java, although i need to know C. Is it hard to move over from java to C? i am pretty good in Java although not amazing.
DarrenReeder is offline   Reply With Quote
Old 10/04/2010, 06:20 PM   #2
FUNExtreme
Gangsta
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 790
Reputation: 128
Default Re: [HELP] Loading plugin into server? (another questions aswell )

If you have linux running use mysql.so instaid of mysql.dll
__________________

FUNExtreme is offline   Reply With Quote
Old 11/04/2010, 10:16 AM   #3
ziomal432
Big Clucker
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 121
Reputation: 0
Default Re: [HELP] Loading plugin into server? (another questions aswell )

Do you have libmysql.dll?
ziomal432 is offline   Reply With Quote
Old 11/04/2010, 11:49 PM   #4
DarrenReeder
Huge Clucker
 
DarrenReeder's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 489
Reputation: 14
Default Re: [HELP] Loading plugin into server? (another questions aswell )

Yea, im using windows..

and yea i got libmysql..

_________________________________________________

Im using a different mysql plugin now and its working perfectly, thanks for replys..

_________________________________________________

Anyone can help me with my other problem?
DarrenReeder is offline   Reply With Quote
Old 12/04/2010, 09:26 AM   #5
m0niSx
Banned
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 19
Reputation: 0
Default Re: [HELP] Loading plugin into server? (another questions aswell )

i got this problem a time ago
it says "Plugin Architacture wrong" or something like that in the 0.2X samp
try to see other plugins code maybe in your main
m0niSx is offline   Reply With Quote
Old 03/05/2010, 01:32 PM   #6
DarrenReeder
Huge Clucker
 
DarrenReeder's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 489
Reputation: 14
Default Re: [HELP] Loading plugin into server? (another questions aswell )

Quote:
Originally Posted by m0niSx
i got this problem a time ago
it says "Plugin Architacture wrong" or something like that in the 0.2X samp
try to see other plugins code maybe in your main
so how do i fix it?
DarrenReeder is offline   Reply With Quote
Old 03/05/2010, 01:43 PM   #7
Toribio
Big Clucker
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 82
Reputation: 34
Default Re: [HELP] Loading plugin into server? (another questions aswell )

Usually (I think always) this error happens when the samp-server.exe cannot find the "exports" functions.

So, check if the file yourplugin.def is being loaded by your plugin on VC++ config.

If it's loaded, and the error continues, try to see if all functions wich samp-server.exe calls are in your plugin and in the .def file.

Code:
EXPORTS
	Supports
	Load
	Unload
	AmxLoad
	AmxUnload
Those are the functions wich samp-server.exe calls.

And the .vcproj config: ModuleDefinitionFile="yourplugin.def"
__________________
[img]http://lh3.******usercontent.com/-aumgmxCOpDo/TIGipMP1hHI/AAAAAAAAA6A/4i4FR3kLo6o/s24-no/logo.png[/img] Infernus Pawn Editor
Toribio is offline   Reply With Quote
Old 03/05/2010, 04:30 PM   #8
DarrenReeder
Huge Clucker
 
DarrenReeder's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 489
Reputation: 14
Default Re: [HELP] Loading plugin into server? (another questions aswell )

Quote:
Originally Posted by Toribio
Usually (I think always) this error happens when the samp-server.exe cannot find the "exports" functions.

So, check if the file yourplugin.def is being loaded by your plugin on VC++ config.

If it's loaded, and the error continues, try to see if all functions wich samp-server.exe calls are in your plugin and in the .def file.

Code:
EXPORTS
	Supports
	Load
	Unload
	AmxLoad
	AmxUnload
Those are the functions wich samp-server.exe calls.

And the .vcproj config: ModuleDefinitionFile="yourplugin.def"
this looks like this might be the problem but im not sure what most of it means, lol...

what file is yourplugin.def ?? (my plugin name is mysql.dll) and i am not sure how i check what the samp-server.exe is calling...
DarrenReeder is offline   Reply With Quote
Old 03/05/2010, 08:48 PM   #9
Toribio
Big Clucker
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 82
Reputation: 34
Default Re: [HELP] Loading plugin into server? (another questions aswell )

Your plugin folder must have the file mysql.def.

Check if it exists, if not, create it with this content:

Code:
LIBRARY "mysql"
EXPORTS
	Supports
	Load
	Unload
	AmxLoad
	AmxUnload
And then open your project file, and go to Project->mysql Properties (or Alt+F7), then:

Configuration properties
-Liker
--Module Definition File

Set it to mysql.def.

You're done.

PS: If you're not coding this plugin, you have to contact the plugin's owner, because this is a internal problem.
__________________
[img]http://lh3.******usercontent.com/-aumgmxCOpDo/TIGipMP1hHI/AAAAAAAAA6A/4i4FR3kLo6o/s24-no/logo.png[/img] Infernus Pawn Editor
Toribio is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any Plugin crashes my server CracK Server Support 4 24/07/2012 05:15 AM
[HELP] How can i check why the plugin is not loading?? DarrenReeder Help Archive 11 03/05/2010 09:13 AM
Help, Launching my server. Plugin isn't loading Castle Server Support 1 04/04/2009 06:39 PM


All times are GMT. The time now is 01:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.