SA-MP Forums

Go Back   SA-MP Forums > SA-MP > General

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01/11/2009, 06:51 PM   #1
hipy
Huge Clucker
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 435
Reputation: 4
Default [How to]Play samp on linux!

CONFIRMED IT WORKS!!!!!!
LINUX ONLY! DO NOT TRY THIS ON YOUR WINDOWS SYSTEM!

this is what you do

Step1[*]Install wine[*]install gtasa + samp

Step2[*]Download the asi gta sa loader from http://www.gtagarage.com/mods/download.php?f=10136

Step3[*] The download consist of two DLLs: "VorbisFile.dll" and "vorbishooked.dll" These must be placed into your GTA:SA install directory and overwrite original "VorbisFile.dll" with ASI Loader one.

Step4[*]Next rename samp.dll to samp.asi.

After this, you will be able to launch games from samp.exe as if from Windows.

http://appdb.winehq.org/objectManage...sion&iId=18213
hipy is offline   Reply With Quote
Old 01/11/2009, 07:01 PM   #2
Sergei
High-roller
 
Sergei's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Slovenia
Posts: 2,871
Reputation: 230
Default Re: [How to]Play samp on linux!

Good to know that it works. Maybe I will really move to Ubuntu some day.
__________________
Watch out, scouts everywhere!
Sergei is offline   Reply With Quote
Old 01/11/2009, 09:03 PM   #3
habl
Little Clucker
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 17
Reputation: 2
Default Re: [How to]Play samp on linux!

It can give some problems to people who has multiple monitors. The fullscreen option doesn't work well then. But you can play in window mode, that worked well for me.

To play in window mode, go to your wine configuration, click the Graphics tab and select "Emulate a virtual desktop". For desktop size, enter a resolution that is just a bit smaller then your real resolution (my resolution is 1680x1050, choosed 1280x1024) and click apply. Now start sa-mp again and you are able to play

Now only sound is giving me some trouble, after 5 minutes of playing the sound stops working. I think it's probably my X-FI soundcard because of the terrible linux support of creative =)
habl is offline   Reply With Quote
Old 01/11/2009, 09:04 PM   #4
Luka P.
High-roller
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,429
Reputation: 13
Default Re: [How to]Play samp on linux!

Quote:
Originally Posted by habl
It can give some problems to people who has multiple monitors. The fullscreen option doesn't work well then. But you can play in window mode, that worked well for me.

To play in window mode, go to your wine configuration, click the Graphics tab and select "Emulate a virtual desktop". For desktop size, enter a resolution that is just a bit smaller then your real resolution (my resolution is 1680x1050, choosed 1280x1024) and click apply. Now start sa-mp again and you are able to play

Now only sound is giving me some trouble, after 5 minutes of playing the sound stops working. I think it's probably my X-FI soundcard because of the terrible linux support of creative =)
Don't much people have multiple monitors
Luka P. is offline   Reply With Quote
Old 02/11/2009, 03:50 AM   #5
hipy
Huge Clucker
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 435
Reputation: 4
Default Re: [How to]Play samp on linux!

i do
hipy is offline   Reply With Quote
Old 02/11/2009, 07:41 AM   #6
Mr187
Banned
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ottawa, Canada
Posts: 918
Reputation: 11
Default Re: [How to]Play samp on linux!

Thanks for this tutorial, even though Linux is like a pain in ass for me thanks maybe one day ill also move to it lol.
Mr187 is offline   Reply With Quote
Old 02/11/2009, 09:32 AM   #7
Creed
Huge Clucker
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 217
Reputation: 0
Default Re: [How to]Play samp on linux!

Wow! I never knew that I can play SA:MP on the PC of my father ( linuxpc)! It helped me a lot. Thanks!
Now I'm playing SA:MP on his computer, too.

- Creed
Creed is offline   Reply With Quote
Old 02/11/2009, 10:27 AM   #8
hipy
Huge Clucker
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 435
Reputation: 4
Default Re: [How to]Play samp on linux!

I was 1: amazed That it existed and 2: that it was never posted here
hipy is offline   Reply With Quote
Old 02/11/2009, 09:43 PM   #9
Indi Corrozo
Little Clucker
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 23
Reputation: 0
Default Re: [How to]Play samp on linux!

glad to see someone found an alterantive to the method i used ( witch failed cause of the loss of files lol ) good job mate
Indi Corrozo is offline   Reply With Quote
Old 02/11/2009, 10:13 PM   #10
Streetplaya
Gangsta
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 603
Reputation: 1
Default Re: [How to]Play samp on linux!

Awesome, I might try it out some day
Streetplaya is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
samp linux server 03r5 doesn't run on 64 bits linux edelcat Server Support 2 08/09/2010 09:22 AM
Okay so this is what i do to play SAMP? SAMPfan109 General 3 04/03/2010 06:58 PM
cannot play samp Mowgli Client Support 4 19/04/2009 04:04 PM


All times are GMT. The time now is 09:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.