SA-MP Forums

Go Back   SA-MP Forums > SA-MP > General

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 30/07/2010, 09:52 PM   #1
ronyx69
Big Clucker
 
ronyx69's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Latvia
Posts: 165
Reputation: 3
Question Is this allowed? & Does SA-MP have some objects on map even if SA map is cleaned? (Custom map in SA-MP)

So I'm planning to clean the whole SA map and make my own island with city etc. I've looked around about a lot of topics covering mapping and modding and i have experience in 3D and texturing too. I think I can handle it. And I know that custom maps work in SA-MP. I have tested it. But i wanted to know if it is allowed by SA-MP? I mean, if I make that kind of a server everyone has to download that map/mod to play (and it's easy to check if a player has it or not. Just put them on a roof top on the custom map where in SA there's air and check if he falls down or not. I hope you got the idea). Will my server get banned from SA-MP or something? Because I don't want to start something and then get a huge disappointment(which I will if it's not allowed anyway). So i hope it's allowed because I don't see nothing bad about that. Waiting for an answer.

BTW, have you seen someone doing a server with a custom map? I haven't. And what problems could happen by using a custom map in SA-MP?

Last edited by ronyx69; 31/07/2010 at 08:48 PM.
ronyx69 is offline   Reply With Quote
Old 30/07/2010, 10:01 PM   #2
Las Venturas CNR
Gangsta
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 580
Reputation: 42
Default Re: Is this allowed? (Custom map in SA-MP)

Your server won't get banned for making a custom map... Where did you get that from?
Las Venturas CNR is offline   Reply With Quote
Old 30/07/2010, 10:03 PM   #3
ronyx69
Big Clucker
 
ronyx69's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Latvia
Posts: 165
Reputation: 3
Default Re: Is this allowed? (Custom map in SA-MP)

I don't know. I'm just really excited to start this because this has been my dream since summer '09. And I have a possibility to get a new videocard soon (this one is a bit burned and i can't play games and run big applications), so I could start it. I'm just worrying about any problems which could kill my project.

Remember: I'm planning to make my own 3D models and textures. It's not just a map made from the default SA objects. So everyone would have to download and install it to play.

So, is someone done something like this before? If yes, can I see it somewhere? And what problems could happen by using another map instead of SA?

Last edited by ronyx69; 30/07/2010 at 10:21 PM.
ronyx69 is offline   Reply With Quote
Old 30/07/2010, 10:24 PM   #4
Vince
Spam Machine
 
Vince's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Belgium
Posts: 10,962
Reputation: 2649
Default Re: Is this allowed? (Custom map in SA-MP)

There is GTA United and Gostown maps available for SA-MP. But these were made by a whole experienced team over a period of many, many months.
__________________
Vince is offline   Reply With Quote
Old 30/07/2010, 10:31 PM   #5
ronyx69
Big Clucker
 
ronyx69's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Latvia
Posts: 165
Reputation: 3
Default Re: Is this allowed? (Custom map in SA-MP)

But United has it's SA-MP version, doesn't it? But Gostown is just a map which replaces SA map and completely works in the original SA-MP fine, right? And I'm making a small island with only one small city because here in Latvia we don't have a lot of SA:MP players so I want them to be in constant contact in the map. Of course it would take long time. Of course there would be people who would help me, too.

EDIT: I looked on the web and it turns out every map has it's own SA-MP version. There were Anderius, Criminal Russia, Gostown, OpenVice and United. Does this mean if I replace SA with my map and play it with the default SA-MP 0.3a client&server it will have problems or what? I'm getting really worried now. BTW It's on http://gtasrv.ru

I'm so frustrated I check this thread every 10 minutes.

Last edited by ronyx69; 30/07/2010 at 11:46 PM.
ronyx69 is offline   Reply With Quote
Old 30/07/2010, 11:46 PM   #6
Saurik
High-roller
 
Saurik's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Somewhere Far Reputation: 1,421
Posts: 1,307
Reputation: 274
Default Re: Is this allowed? (Custom map in SA-MP)

no you can do w/e you want with your server as long as it doesnt breach any rules
Saurik is offline   Reply With Quote
Old 30/07/2010, 11:50 PM   #7
ronyx69
Big Clucker
 
ronyx69's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Latvia
Posts: 165
Reputation: 3
Default Re: Is this allowed? (Custom map in SA-MP)

Okay, that's good.

But I want to find out about this:

Quote:
Originally Posted by ronyx69 View Post
I looked on the web and it turns out every map has it's own SA-MP version. There were Anderius, Criminal Russia, Gostown, OpenVice and United. Does this mean if I replace SA with my map and play it with the default SA-MP 0.3a client&server it will have problems or what? I'm getting really worried now. BTW It's on http://gtasrv.ru
EDIT: Really? Nobody knows anything about that ^ ?

Last edited by ronyx69; 31/07/2010 at 10:50 AM.
ronyx69 is offline   Reply With Quote
Old 31/07/2010, 11:03 AM   #8
DiDok
Gangsta
 
DiDok's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 900
Reputation: 79
Default Re: Is this allowed? (Custom map in SA-MP)

If the map won't be sticking out of the game world borders (not map borders!), everyone will have the same mod and all coords will be adjusted for the map there should be no problems, but better try it before making server
DiDok is offline   Reply With Quote
Old 31/07/2010, 11:43 AM   #9
Kalcor
SA-MP Developer
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 991
Reputation: 2730
Default Re: Is this allowed? (Custom map in SA-MP)

The SA data files are somewhat protected from modification in SA-MP and there is no easy way to change this without hacking the client.

We did produce a special version called 'gtau-mp', which was essentially a modding version of SA-MP. gtau-mp allowed you to modify the GTA data files freely. gtau-mp was only a beta test though, and we found it was fun but not really that popular. I decided to put gtau-mp on the backburner until GTA United 1.2 was released. I read somewhere that GTA United 1.2 was going to include all 3 GTA III cities in 1 map (LC/VC/SA). I think they might have given up on this for technical reasons though.

I know there are some unofficial SA-MP client hacks to allow modding, like that gtasrv.ru. For now I said they can host these mods until SA-MP comes out with an official modding version. I'm not sure when we'll produce this though. A lot of people are still content playing San Andreas the way it is, without any custom artwork or data files. There is also a belief by some people in the SA-MP beta team that having 2 seperate SA-MP mods with different server lists would divide the community.

So, there are options available right now but none are officially supported.
Kalcor is offline   Reply With Quote
Old 31/07/2010, 03:41 PM   #10
Hudgens
Huge Clucker
 
Hudgens's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 280
Reputation: 7
Default Re: Is this allowed? (Custom map in SA-MP)

Quote:
Originally Posted by DiDok View Post
If the map won't be sticking out of the game world borders (not map borders!), everyone will have the same mod and all coords will be adjusted for the map there should be no problems, but better try it before making server
Is that even possible? I mean, would be hard as hard if so .
__________________


Join Hostile Core today and experience one of the most unique SA-MP servers running.
Hostile Core Website
213.5.176.156:7779
Hudgens is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Am I allowed Oyabun General 1 05/02/2010 09:25 PM
only one vehicle allowed jamesbond007 Help Archive 8 07/12/2009 12:37 AM
sampgui? allowed? saiberfun Help Archive 22 17/09/2009 11:07 PM


All times are GMT. The time now is 07:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.