SA-MP Forums

Go Back   SA-MP Forums > SA-MP DL Edition > SA-MP 0.3.DL

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 13/10/2018, 09:09 PM   #1
DLR
Big Clucker
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 185
Reputation: 23
Default Editing Building Textures

Hello guys, I noticed on a few DL servers that people have edited existing buildings, and put on a business logo or something that ties in with their theme.

I don't want to edit the building objects, I just want to edit the texture so that I can change the logo on the building or sign or whatever.

A link to a guide would be great if possible. Thanks.
__________________
DLR is offline   Reply With Quote
Old 13/10/2018, 09:54 PM   #2
YenTy
Little Clucker
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 21
Reputation: 0
Default Re: Editing Building Textures

You don't need to edit objects to cover it with custom texture. Indeed, you don't even need DL version to cover it with textures includes to SAMP. Anyway, first what I found --> https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=654971 and then if it's right, it seems that these servers what are you talking about are using logos, themes pictures on invisible, transparent wall. Otherwise, u will need to edit object in blender, not mesh, just texture or logo if it's curved or attached to the rest of it. - last condition requires (for example) tutorial by Kalcor - https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=643636
YenTy is offline   Reply With Quote
Old 14/10/2018, 04:02 PM   #3
Croheart
Big Clucker
 
Croheart's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Šibenik
Posts: 71
Reputation: 23
Default Re: Editing Building Textures

https://www.*******.com/watch?v=sz6kBSqrJas

Watch my tutorial
Croheart is offline   Reply With Quote
Old 14/10/2018, 09:37 PM   #4
DLR
Big Clucker
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 185
Reputation: 23
Default Re: Editing Building Textures

I want other players to see the change, like on Red County Roleplay where they have modified buildings with different store signs and logos, where all players can see the change.

Do I need to load the building up in 3DS or Blender and alter it? Or just load the texture in PS or something and change it?
__________________
DLR is offline   Reply With Quote
Old 15/10/2018, 02:30 PM   #5
YenTy
Little Clucker
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 21
Reputation: 0
Default Re: Editing Building Textures

1 way: Edit existing object to add logo mesh or edit textures and apply it on object but it according to my link, you'll need to add both of them to the server..

2 way: Create a new object as a plane with logo on it and transparent background. Upload this on your server and attach to the building.
YenTy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Missing Textures-Blue Textures HyDroPWN Client Support 2 01/07/2017 08:57 PM
Textures Greaper Scripting Help 9 13/05/2015 05:00 PM
Character Editing, 3D mapping editing, skin texture editing Pessetti Everything and Nothing 3 18/07/2009 10:03 PM
in-map-editing when my server is in another building? thobbus Server Support 5 18/06/2009 01:36 PM


All times are GMT. The time now is 08:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.