SA-MP Forums

Go Back   SA-MP Forums > SA-MP Server > Server Support

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 28/02/2011, 02:23 AM   #1
Robert_Crawford
Gangsta
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 544
Reputation: 23
Default How much bandwith a day would a 500 slot server need.?

I have 1.5tb of bandwidth, and i have been hitting 20 players and everything. And that's 1.5tb a month how many players could i support a month if my server was full all of the time?
__________________
Click On How You Want To Connect


Robert_Crawford is offline   Reply With Quote
Old 28/02/2011, 07:17 PM   #2
KingJ
Huge Clucker
 
Join Date: Feb 2008
Location: UK
Posts: 365
Reputation: 64
Default Re: How much bandwith a day would a 500 slot server need.?

The amount of bandwidth used varies depending on on things such as your script, player density and server settings. However, if your 20 players use 1.5TB of bandwidth a month, 500 would probably use 37.5TB a month.

However, 1.5TB/month for 20 players sounds a little on the high side. Are you sure this purely down to players on your server?
__________________
KINGJ.NET Game Servers is now owned by SmartBytes LLC. Click here for more information!
KingJ is offline   Reply With Quote
Old 02/03/2011, 03:13 PM   #3
Robert_Crawford
Gangsta
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 544
Reputation: 23
Default Re: How much bandwith a day would a 500 slot server need.?

No they don't. I'm not sure how much they use, i meant to say i have 1.5tb to use
__________________
Click On How You Want To Connect


Robert_Crawford is offline   Reply With Quote
Old 02/03/2011, 03:39 PM   #4
woot
Gangsta
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 785
Reputation: 173
Default Re: How much bandwith a day would a 500 slot server need.?

My server used 1.15 TB in/out together (also hosting forums & various websites). Playercount varied from 20 to 100 players. I also decreased the onfoot rate (from 40 to 30 I think).
__________________
woop
woot is offline   Reply With Quote
Old 02/03/2011, 03:48 PM   #5
Scenario
Godfather
 
Scenario's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Heaven
Posts: 7,801
Reputation: 701
Default Re: How much bandwith a day would a 500 slot server need.?

You should make sure your server hardware will be able to support several players. Some scripts vary, so test this on all scripts you plan to use while your server is online. Grab some friends, tell them to grab their friends and make sure the server can function properly in the necessary environment before purchasing a load of bandwidth.

As far as the bandwidth goes, you would be much better off going with an un-metered host as they must provide you with as much bandwidth as you need at no extra charge to you (read their terms of service though).

It would also be a good idea to make sure that you are running the SA-MP server on a separate server than anything else, such as your website/forums or a voice server such as TeamSpeak.
Scenario is offline   Reply With Quote
Old 02/03/2011, 05:43 PM   #6
Robert_Crawford
Gangsta
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 544
Reputation: 23
Default Re: How much bandwith a day would a 500 slot server need.?

well i know my web traffic is about 3gbs and then i looked at my statement for last month and i went through 32gbs in about 2 weeks and we typicaly have about 20 players on for a couple of hours at a time.
__________________
Click On How You Want To Connect


Robert_Crawford is offline   Reply With Quote
Old 02/03/2011, 07:03 PM   #7
Raz0r1000
Big Clucker
 
Raz0r1000's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Pennsylvania, USA
Posts: 142
Reputation: 1
Default Re: How much bandwith a day would a 500 slot server need.?

Sounds like your script needs optimized badly.
Raz0r1000 is offline   Reply With Quote
Old 02/03/2011, 08:35 PM   #8
Scenario
Godfather
 
Scenario's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Heaven
Posts: 7,801
Reputation: 701
Default Re: How much bandwith a day would a 500 slot server need.?

Quote:
Originally Posted by Raz0r1000 View Post
Sounds like your script needs optimized badly.
He said his "web traffic" which usually refers to the amount of traffic he has on his website/forum. Although, if that is his server than yes, optimization is seriously needed...
Scenario is offline   Reply With Quote
Old 02/03/2011, 09:41 PM   #9
mick88
Big Clucker
 
mick88's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Ireland
Posts: 166
Reputation: 32
Default Re: How much bandwith a day would a 500 slot server need.?

Quote:
Originally Posted by exora View Post
(...) I also decreased the onfoot rate (from 40 to 30 I think).
then you actually increased it.
mick88 is offline   Reply With Quote
Old 10/03/2011, 10:35 AM   #10
Robert_Crawford
Gangsta
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 544
Reputation: 23
Default Re: How much bandwith a day would a 500 slot server need.?

Well no i run 5 websites with medium traffic
__________________
Click On How You Want To Connect


Robert_Crawford is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
500 Slot Server robert4049 Help Archive 2 05/08/2010 12:02 PM
Does Making A Samp Server Online.. Use... Bandwith? KyleOwnzYou Server Support 4 06/04/2009 11:28 AM


All times are GMT. The time now is 12:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.