SA-MP Forums

Go Back   SA-MP Forums > SA-MP > Client Support

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01/08/2015, 11:57 AM   #1
][Noname][
Gangsta
 
][Noname]['s Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 628
Reputation: 92
Default About Windows 10

Game (not samp) has many problems on new system when your game resolution same as desktop resolution
You can't minimaze game
You can't change antialiasing

But if you change gta_sa.exe filename to another one, this problems will not exist

ofc it will not work if you launch samp - it will search gta_sa.exe

Is this windows settings to filename? may be nvidia?
__________________
Owner of Absolute Play and SAMP Addon

Last edited by ][Noname][; 07/08/2015 at 09:30 PM.
][Noname][ is online now   Reply With Quote
Old 01/08/2015, 12:53 PM   #2
zT KiNgKoNg
Gangsta
 
Join Date: Jun 2012
Location: $Location = $this->Location->Finder('United Kingdom');
Posts: 912
Reputation: 40
Default Re: About Windows 10

Quote:
Originally Posted by SPAWN_METAL View Post
Game (not samp) has many problems on new system
You can't minimaze game
You can't change antialiasing

But if you change gta_sa.exe filename to another one, this problems will not exist

ofc it will not work if you launch samp - it will search gta_sa.exe

Is this windows settings to filename? may be nvidia?

I'm having no problems running or playing GTASA or SA-MP on both my NVidia and AMD setups.
zT KiNgKoNg is offline   Reply With Quote
Old 01/08/2015, 02:05 PM   #3
DrTHE
High-roller
 
DrTHE's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Belo Horizonte, Brazil
Posts: 1,152
Reputation: 150
Default Re: About Windows 10

In my laptop to exit the game the screen goes with pink (it is necessary to hibernate the laptop to function normally).

Running on: Windows 10 Pro x64, 6 GB RAM and Intel HD Graphics 3000 (last available driver).
Attached Images
File Type: jpg windows10.jpg (139.4 KB, 126 views)
__________________


Brazucas'Server - MG/RPG


Site Fórum
Brazucas'RPG VIII lançada.
Brazucas Arcade developer.
DrTHE is offline   Reply With Quote
Old 01/08/2015, 02:20 PM   #4
KayJ
Gangsta
 
KayJ's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 677
Reputation: 64
Default Re: About Windows 10

Go to personalize > display > calibrate color > select best setting and done! Other method is you restart your pc and change the theme.
__________________
SA:MP Wikipedia Profile

SA:MP Github Profile

Quote:
Originally Posted by ****** View Post
This is an extremely complex operation, revealed only to the best mathematicians in the world. It is called "multiplication"....
Quote:
Originally Posted by KayJ View Post
Go mobile or this will die. Many developers see and many don't but there will be heavy drop of playerbase in samp in next 5 years as people are going mobile and use pc mostly for next gen games not this decade old game.
KayJ is offline   Reply With Quote
Old 01/08/2015, 02:42 PM   #5
Crayder
Banned
 
Join Date: Sep 2013
Location: Flames of Hell
Posts: 3,367
Reputation: 652
Default Re: About Windows 10

Quote:
Originally Posted by SPAWN_METAL View Post
Game (not samp) has many problems on new system
You can't minimaze game
You can't change antialiasing

But if you change gta_sa.exe filename to another one, this problems will not exist

ofc it will not work if you launch samp - it will search gta_sa.exe

Is this windows settings to filename? may be nvidia?
Creates a symbolic link to the real file. Name the real file something weird, and name the symbolic link that points to the weird file 'gta_sa.exe'. The old symlink hotfixes for WinXP/7/8/8.1 probably work on Win10.
Crayder is offline   Reply With Quote
Old 01/08/2015, 03:46 PM   #6
][Noname][
Gangsta
 
][Noname]['s Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 628
Reputation: 92
Default Re: About Windows 10

who can confirm that situation?
__________________
Owner of Absolute Play and SAMP Addon
][Noname][ is online now   Reply With Quote
Old 02/08/2015, 10:47 AM   #7
][Noname][
Gangsta
 
][Noname]['s Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 628
Reputation: 92
Default Re: About Windows 10

for this bug your game resolution must be same as desktop resolution
__________________
Owner of Absolute Play and SAMP Addon
][Noname][ is online now   Reply With Quote
Old 02/08/2015, 02:05 PM   #8
DrTHE
High-roller
 
DrTHE's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Belo Horizonte, Brazil
Posts: 1,152
Reputation: 150
Default Re: About Windows 10

I tested the options and not worked.

My gta_sa (sa:mp) runs at 1366x768.
DrTHE is offline   Reply With Quote
Old 07/08/2015, 06:02 PM   #9
Nasif
Little Clucker
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 12
Reputation: 0
Default Re: About Windows 10

Quote:
Originally Posted by Crayder View Post
Creates a symbolic link to the real file. Name the real file something weird, and name the symbolic link that points to the weird file 'gta_sa.exe'. The old symlink hotfixes for WinXP/7/8/8.1 probably work on Win10.
Ok, this actually works. You have to set the renamed gta_sa.exe to run as admin as well as the SAMP client. Here's a video showing how to do it:
https://www.youtube.com/watch?v=QGURHS1iAoU

Thanks, Crayder!

Last edited by Nasif; 07/08/2015 at 06:39 PM.
Nasif is offline   Reply With Quote
Old 07/08/2015, 07:00 PM   #10
][Noname][
Gangsta
 
][Noname]['s Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 628
Reputation: 92
Default Re: About Windows 10

better to find solution without symlink (don't know how to do it with Inno Setup), I don't know is this videodrivers or win10, is there a way to disable checking filename in reg?

I tried to search gta_sa text in all files on system but nothin
__________________
Owner of Absolute Play and SAMP Addon
][Noname][ is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Ajuda] Windows 7 64bits e Windows 8.1 32bits Russo66 Português/Portuguese 6 09/10/2014 01:53 AM
Windows Game Panel >> Windows VPS? $Bayside$ Everything and Nothing 8 23/02/2014 04:13 PM
Windows XP SAMP 0.3c Installation, Windows system plugin: d3dx9_25? Sasino97 Client Support 8 09/07/2011 05:03 PM
The application or FLL C:\WINDOWS\system\MSVCR70.dll is not a valid windows img. Retarded Monkey Client Support 1 08/12/2009 12:24 PM


All times are GMT. The time now is 03:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.